05.06.2018

Председник Вучић на међународној конференцији „Гласна пиштаљка: Узбуњивачи и новинари против корупције“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас  међународној конференцији „Гласна пиштаљка: Узбуњивачи и новинари против корупције“.

Председник Вучић је рекао да су Србији преко потребни узбуњивачи, људи који указују на корупцију, и изразио наду да ће Србија променити однос према њима, јер је то важно за напредак наше земље.

"Корупција је тешка болест, велико зло и права пошаст савременог доба,  и узбуњивачи су нам преко потребни“, рекао је председник Вучић новинарима после учешћа на конференцији и додао да је задовољан што је пре три године почео да се примењује Закон о заштити узбуњивача.

"Међутим, још много тога треба да радимо, не да достигнемо европске и светске стандарде, већ да променимо сопствену свест и да разумемо да узбуњивачи нису људи који нарушавају систем, већ они који га штите“, нагласио је председник Србије и рекао да верује да ћемо као друштво имати снаге да још доследније наставимо са применом Закона о заштити узбуњивача, кроз сарадњу свих државних органа.

Председник Вучић је навео да ће циљ који смо заједно поставили, а то је правда у друштву, бити остварен када успемо да процесуирамо све који су умешани у корупцију, као и оне на које су узбуњивачи указали.

"Мислим да је правда нешто што је нашем друштву најпотребније“, закључио је председник Србије.