mind_velika.jpg

Вести

07.12.2018. - 17:56

Председник Вучић на отварању прве фабрике у оквиру индустријског комплекса „Mind Park“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас отварању фабрике АММ у оквиру индустријског комплекса „Mind Park“ у Крагујевцу.

„Живите за овакве дане, и све што радите, радите за овакве дане“, поручио је председник Вучић на отварању и додао да ће у оквиру комплекса  „Mind Park“ ускоро бити изграђено више фабрика и покренута производња шинских возила. Он је нагласио да ће то драматично допринети повећању привредног раста и стварању боље будућности за Шумадију и целу Србију.

"Ништа здравије нисмо могли да добијемо у нашој Шумадији. Честитам на овоме", рекао је председник Вучић и истакао да је држава уложила у инфраструктуру комплекса „Mind Park" десет милиона евра и да ће уложити још.

Председник Вучић на отварању прве фабрике у оквиру индустријског комплекса „Mind Park“

Фото Танјуг, Димитрије Голл

"Овде ће плате бити значајно више од просека Србије и то ће допринети да млади остану да раде и живе у Шумадији. Када сам долазио овамо, више него икада пре сам се осмехивао, јер сам видео младе са осмехом. То су људи од 18 до 30 година и пуни су живота јер ту виде будућност и за своју децу. Тада сам схватио колико има елана и наде и будућности у Србији", навео је председник Вучић и захвалио немачким фирмама које запошљавају више од 52.000 људи у Србији.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је рекла да је отварање фабрике велики дан за Крагујевац и Србију и да представља резултат свих храбрих реформи, напорног рада, али и резултат вере да Србија може боље.

"Мој циљ је да покренемо ефикасну трансформацију ка економији заснованој на иновацијама, на знању. Ова инвестиција је све што желимо да постигнемо у Србији да бисмо постали конкурентни, да би плате брже расле, млади остајали у земљи и враћали се у њу", истакла је председница Владе Ана Брнабић.

Амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Томас Шиб оценио је да пројекти попут овог показују да је привреда централни стуб немачко-српских односа, као и да они доприносе томе да се повећа конкурентност српске привреде, захваљујући чему и Србија постаје спремнија за придруживање ЕУ.

Крагујевац, 07.12.2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).