tanap_velika.jpg

Вести

12.06.2018. - 23:26

Председник Вучић на свечаном отварању гасовода ТАНАП

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је присуствовао церемонији отварања Трансанадолијског гасовода (ТАНАП) у турском граду Ескишехиру.

Председник Вучић стигао је у Ескишехир на специјални позив турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, поред  кога  је стајао  на свечаној бини, заједно са председницима Украјине и Азербејџана.
 
"Моје присуство данас овде представља нову, врло видљиву потврду успешних билатералних односа Србије и Турске, који доприносе, како напретку  наше две земље, тако и региона Западног Балкана. Изградња ТАНАП-а је веома важна из два разлога: прво, зато што даје наду да регион Југоисточне Европе неће остати изолован када су у питању велики енергетски пројекти. Друго, зато што ће овај пројекат побољшати енергетску повезаност овог дела Европе, а самим тим ће имати и утицај на побољшање инвестиционе климе и, сигуран сам, долазак нових инвеститора у земље региона", рекао је председник Србије. Он је додао да су енергетска безбедност и сигурно снабдевање кључан фактор економског прогреса,  не само за неку појединачну земљу попут Србије, већ и за регион у целини.
 
После пуштања у рад Трансанадолијског гасовода  председници Турске и Србије, Реџеп Тајип Ердоган и Александар Вучић, имали су и билатерални састанак. Двојица председника разговарала су о унапређењу свих видова сарадње, а највише економске, и доласку нових турских инвеститора у Србију.
 
"Дивимо се начину на који је председник Ердоган урадио одређене ствари за свој народ и своју земљу. Под Вашим руководством Турска ће имати не само добре односе са Азербејџаном, већ и са Србијом", истакао је председник Вучић, обраћајући се турском председнику.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).