Председник Вучић на свечаном отварању новоизграђеног хотела "Црни врх"

Вести

22.12.2019. - 14:09

Председник Вучић на свечаном отварању новоизграђеног хотела "Црни врх"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању новоизграђеног хотела "Црни врх" на Дивчибарама, првог луксузног туристичко - спортског комплекса на тој планини.

Председник Вучић на свечаном отварању новоизграђеног хотела

Фото: Танјуг / Сава Радовановић

 
Председник Вучић је захвалио Милошу Теодосићу и његовој породици на фантастичном улагању, вредном 7,8 милиона евра. 
 
„Толико сам захвалан и поносан на ову породицу. Могли су да уложе било где у свету, али су се одлучили за своју земљу“, рекао је председник Вучић и навео да је ово девети велики пројекат за хотеле који држава помаже. Он је поручио да ће држава још више помагати домаћим инвеститорима.  
 
Председник Вучић на свечаном отварању новоизграђеног хотела

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Налазимо се на Дивчибарама, у срцу Шумадије. Оно што је за људе занимљиво, велики Милош Обреновић је први увидео значај Маљен планине, знао је да је од посебног значаја за нашу земљу. Ово је величанствен хотел, идеално место на 980 метара надморске висине. Ово је дар и бисер за овај део Србије“, истакао је председник Вучић и најавио да ће држава преузети на себе изградњу пута од Крчмара до Дивчибара и пута Иверак – Лајковац, као и сву потребну инфраструктуру, телекомуникационе и водоводне мреже. 
 
Председник Вучић на свечаном отварању новоизграђеног хотела

Фото: Танјуг / Сава Радовановић

 
Председник Вучић је објаснио да је зато важно да се донесе План развоја Србије до 2025. године и да се убрза његова реализација. 
 
Цитирајући Конрада Хилтона, оснивача и власника ланца чувених хотела, председник Вучић је рекао да можемо бити успешни само ако сваког дана напорно радимо и да је важно да, без обзира на грешке, никада не одустајемо. 
 
Дивчибаре, 22. децембар 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).