kula_velika.jpg

Вести

21.11.2018. - 16:42

Председник Вучић на свечаном отварању производног погона групе Калцедонија у Кули

Председник Републике Србије Александар Вучић  присуствовао је данас, у Кули, свечаном отварању производног погона пете фабрике групе Калцедонија  у Србији.

„Данас, на Аранђеловдан, славимо један нови почетак. Првих 100 запослених у новом погону је из Куле, али то није важно само због запослених, већ што ће Општина због свега тога да има веће приходе. Моћи ће да троше на друге инвестиције, на паркове и центре“, рекао је председник  Вучић и поручио италијанским инвеститорима да неће нигде моћи да добију боље услове него у Србији. 
 
Председник Вучић на свечаном отварању производног погона групе Калцедонија у Кули

Фото Танјуг, Димитрије Голл

 
„За нас је важно да смо прихватили здравији модел, негде су веће плате, али нама је важно да што више људи запослимо. Италијанске компаније запошљавају 25.000 људи у Србији“, закључио је председник Вучић и додао да су све мере које је Влада Србије у претходном периоду предузимала, довеле сада до тога да се створи прилика за нове пројекте.
 
„Овај погон ће запослити 300 људи. Кула је некад била индустријски центар, а ми се дичимо и поносимо тиме што ће 300 људи наћи посао. У фебруару долазим да полажем камен темељац за немачку компанију са још 300 људи и 20 милиона евра инвестиција“, нагласио је председник Вучић и  додао да Србија више није земља губитника, већ победника и да то показује и на међународном плану. 
 
Кула, 21. новембар 2018. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).