eseks_velika.jpg

Вести

29.11.2018. - 19:43

Председник Вучић на свечаном отварању првог погона компаније Essex Europe у Зрењанину

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању првог погона компаније Essex Europe у Зрењанину и изјавио да је то догађај од изузетног значаја и за Зрењанин и за целу Србију.

"Пре само шест месеци овде је била само ливада и људи су нас са чуђењем гледали када смо говорили да ћемо овде, до краја године, отворити фабрику која ће запослити 160 људи. Они ће допринети Србији извозом производа у вредности од 132 милиона евра. То је од огромног значаја за нашу земљу и за Зрењанин", поручио је председник  Вучић и додао  да је срећан што многе јужнокорејске компаније размишљају о доласку у Србију.

"Њих не можете тек тако да привучете, треба да имате добре услове за привређивање, добре владине услуге, услуге самоуправа, добру радну снагу. Долазак јужнокорејских инвеститора указује на нову фазу – долазак фабрика са високо-технолошким развојем и да ћемо привлачити земље које нисмо до сада. Кореја постаје азијски и светски економски тигар", рекао је председник Вучић и поручио LS Group, у склопу које послује и компанија Essex Europe, да у Србији, било где, отворе и друге фабрике.

Председник Вучић на свечаном отварању првог погона компаније Essex Europe у Зрењанину

Фото Танјуг

"Добродошли сте. Издвојили смо за ову инвестицију милијарду и 620 милиона евра, а укупна инвестиција је преко 30 милиона евра. Желимо да запослимо још више Србију, да људи имају будућност и да размишљају о будућности своје деце", навео је председник Вучић и најавио да ће, у данас отвореној фабрици Essex Europe,  просечна нето плата бити 90.000 динара, што је изнад републичког просека.

"Извоз ће бити између 130 и 150 милиона евра, што је од огромног значаја за земљу. Наставићемо још успешније да покривамо увоз извозом", рекао је председник Вучић и додао да је пре само неколико година та покривеност била 52, 53 одсто, а данас 78, 79 одсто.

Председник Вучић је изјавио да Србија, на крају трећег квартала, бележи најнижу стопу незапослености у последњих 30 година. Он је поручио да нас то обавезује да чувамо мир и стабилност, да се боримо за економски напредак наше земље, а то можемо уз подршку пријатеља инвеститора и уз марљив рад наших радника.

Амбасадор  Републике Кореје Хјонг Чан  Чое честитао је свим радницима, руководиоцима и инжењерима који су успешно завршили изградњу нове фабрике у Зрењанину.

"Кореја разуме страст и посвећеност председника Вучића и народа Србије да привуку више страних инвестиција. Амбасада Републике Кореје улаже велике напоре да промовише Србију као обећавајућу дестинацију за инвестиције", истакао је амбасадор  Чое и додао да су одлична радна снага, снажни подстицаји од државе, широка мрежа за продају у Европи, која укључује и Русију и Турску, као и локација која је добро место за транспорт, оно што може да привуче корејске компаније у Србију.

Зрењанин, 29. новембар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).