vezba_velika.jpg

Вести

10.11.2018. - 19:02

Председник Вучић на Здруженој тактичкој вежби „Век победника 1918 – 2018“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем „Век победника 1918 – 2018“, која се одржава у част обележавања 100 година од победе у Првом светском рату.

Председник Вучић изјавио је, по завршетку вежбе, да Војска Србије ни изблиза није она војска од пре пет година, али да је то засигурно војска за очување мира и слободе Србије.
 
„Ово радимо да би могли да сачувамо слободу и мир земље”, рекао је председник Вучић, честитајући свим припадницима Војске Србије који су данас извели вежбу на 10 локација у земљи. Он је поновио опредељеност за даља улагања у опрему и наоружање, али је истакао да Војска Србије ником није претња.
 
„Србија показује да може да чува себе”, нагласио је председник Вучић и додао да наш народ може бити поносан на снагу и опремљеност Војске Србије, која ће у будућности бити још већа.
 
"Пресрећан сам, сигурно и ви. Видели смо први пут у историји Србије осам 'мигова 29' на небу изнад нас, а тренутно их имамо десет. Никада то нисмо имали – ни 1990, нажалост ни 1999, а чини ми се да бисмо успешније могли да бранимо нашу земљу уз неке ПВО, које набављамо", навео је председник Вучић и истакао да Србија никада није имала више тенкова и да последњих 30 година нисмо имали 8.000 активних припадника Војске на вежби. Он је најавио јачање ратног ваздухопловства, пре свега ПВО, али и упозорио да је, иако је Војска све опремљенија, проблем недостатак људи.
 
"Ово је Војска Србије, озбиљна војска, све озбиљнија, у 2019. ће бити велика улагања и стићи ће много тога што је већ наручено. Најважније је да се војници осећају добро, да имају већа примања, да подстичемо долазак у Војну гимназију и Војну академију, да могу да оснивају своју породицу и виде своју будућност", закључио је председник Вучић. 
 
10. новембар 2018. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).