Председник Вучић обишао фабрику Teklas Automotive doo у Владичином Хану

Вести

05.08.2021. - 14:58

Председник Вучић обишао фабрику Teklas Automotive doo у Владичином Хану

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас фабрику Teklas Automotive doo у Владичином Хану, где се састао са руководством компаније и обишао нови погон намењен проширењу капацитета.

„Мало ко је веровао да ћемо у Владичином Хану моћи да направимо нешто велико“, рекао је председник Вучић и додао да је у претходном периоду отворен вртић и обновљена основна школа Бранко Радичевић, а да је највећи успех долазак фабрике Teklas Automotive.
 
„Захваљујући Текласу имамо повећање просечних плата у Владичином Хану са 245 евра на 444 евра“, истакао је председник Вучић уз напомену да је реч о увећању просечних плата од 81 одсто за само неколико година.
 
Председник Вучић обишао фабрику Teklas Automotive doo у Владичином Хану

Фото Председништво

 
Председник Вучић је рекао да фабрика Teklas Automotive doo у овом тренутку запошљава 1.030 радника, као и да су значајно подигли ниво животног стандарда у Владичином Хану.
 
„Фантастичне вести стижу и за Врање! Од сутра Теклас креће са интервјуима и биће одмах запослено 250 радника у наредних неколико недеља“, рекао је председник Вучић и нагласио да ће до марта бити запослено минимум 500 радника у овој фабрици.
 
Председник Вучић обишао фабрику Teklas Automotive doo у Владичином Хану

Фото Тањуг

 
Председник Вучић је подвукао да је то важна ствар и велика промена јер ће људи моћи да виде да држава брине о њима, као и да могу да имају будућност за себе и своје породице.
 
„То није све, знамо да имамо још много тога да урадимо. Радиће се канализација, фекална и кишна, са пречистачима за фекалне воде“, казао је председник Вучић и истакао да је реч о радовима вредности 20 милиона евра.
 
Председник Вучић је нагласио да ће се у Владичином Хану радити и водоснабдевање у две фазе како грађани више не би имали проблем са водом, као и на обнови локалних путева и настојати да се направи петља између Владичиног Хана и Врањске Бање.
 
„Бескрајно сам захвалан на подршци, енергији, снази коју нам дајете да се боримо за овај крај. Пчињски округ биће много лепше  и боље место за живот“, закључио је председник Вучић и нагласио да ће држава учинити све да сачува људе на својим огњиштима на Југу Србије.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).