Председник Вучић обишао инжењерски центар у фабрици "ZF Serbia"

Вести

14.07.2021. - 11:47

Председник Вучић обишао инжењерски центар у фабрици "ZF Serbia"

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас инжењерски центар у фабрици ZF Serbia , где је разговарао са домаћим инжењерима, упознао се са новим технологијама и могућностима најсавременијег истраживачког центра у Србији  и поручио да ће наша држава, заједно са немачким партнерима, стварати будућност европске аутомобилске индустрије.

Председник Вучић обишао инжењерски центар у фабрици

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је рекао да је компаниија ZF у Србији за само три године запослила у фабрици 900 људи и већ око 100 стручњака у развојно-истраживачком центру. 
 
"Овде сам видео невероватну посвећеност младих људи са којима сам разговрао, сви су веома добро обучени и припремљени", навео је председник Вучић и присетио се  да је немачка канцеларка Ангела Меркел била веома изненађена када јој је рекао да је Србија успела да привуче инвеститора као што је ZF и да тек сада разуме зашто је она била толико изненађена и зашто му је честитала. 
 
Председник Вучић обишао инжењерски центар у фабрици

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Када уђете у просторије развојног центра, као да сте ушли у најсавременију фармацеутску компанију и најбоље опремљену апотеку", рекао је председник Вучић и додао да је данас видео и мерцедес и волво на хибридни и електрични погон, који не би ни постојали да није било учешћа Србије. 
 
Председник Вучић обишао инжењерски центар у фабрици

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Ми правимо будућност европске аутомобилске индустрије заједно са немачким партнерима. Поносан сам на ову дивну фабрику и величанствени истраживачки центар", навео је председник Вучић и додао да је Србија у првој половини године привукла 1,72 милијарде евра страних директних инвестиција. 
 
"Верујем да ћемо до краја године тај тренд да наставимо. У немачким компанијама радило је 17.000 људи када сам постао премијер. Данас их је 71.000. То је огроман напредак, јер су немачке компаније препознале Србију као добру локацију за свој бизнис", истакао је председник Вучић у свом обраћању приликом посете инжењерском центру у фабрици ZF Serbia у Панчеву.
 
Панчево,
14. јул 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).