macva_velika.jpg

Вести

14.02.2019. - 23:20

Председник Вучић обишао Мачвански округ у оквиру кампање "Будућност Србије"

Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је данас кампању "Будућност Србије" обиласком Мачванског округа и посетио Богатић, Лозницу, Љубовију, Крупањ, Коцељеву, Владимирце и Шабац.

Председник Вучић посетио је Основну школу "Мика Митровић" у Богатићу, која је реконструисана 2015. године, када је локална самоуправа финансирала реконструкцију целог крова са три милиона динара, а 2017. године Влада Србије финансирала је обнову објекта са 36 милиона динара.

"Ма колико је наша позиција била ужасна пре неколико година, пошто смо били на ивици, над амбисом банкрота, сада је много боља ситуација у државној каси и имамо веће плате и пензије", рекао је председник Вучић, обраћајући се грађанима, и најавио да ће бити још већих улагања и више енергије за развој у будућности. Он је навео да наша земља сада прави добре резултате, смањује јавни дуг, повећава запосленост и инвестиције и истакао да је то зато што смо престали да лажемо себе и почели радом да гурамо земљу напред.

Председник Вучић је истакао да је у Мачви у различите инфраструктурне пројекте уложено три милијарде динара, односно око 25 милиона евра, и поручио да ће се наставити са улагањима, јер се стари, руинирани објекти, у које нико није улагао, морају обновити и оставити за будућност нашој деци.

Председник Вучић је обишао и Општу болницу у Лозници, где је у току реконструкција интерног и грудног одељења, као и одељења психијатрије,  у чију ће обнову бити уложено близу пола милијарде динара.

Председник Вучић обишао Мачвански округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

„Уложили смо много и још ћемо да улажемо у Лозницу и Подриње, јер желимо да сачувамо народ овде и да помогнемо колико можемо“, поручио је председник Вучић, након обиласка Опште болнице у Лозници.

"А можемо да помогнемо захваљујући реформама, али и подршци људи, који су веровали у те тешке реформе. На томе сам бескрајно захвалан", рекао је председник  Вучић и додао да ће се градити аутопут, градски стадион, као и да две компаније долазе у Лозницу, америчка и кинеска, "Адијент" и "Минт".

Председник Вучић је обишао и радове на реконструкцији библиотеке "Милован Глишић" у Љубовији, у коју је Министарство државне управе и локалне самоуправе уложило 13 милиона динара. Он је поручио да ће све школе, основне и средње, бити обновљене, као и сви јавни објекти, али да је најважније да се отвори производни погон, фабрика, да се људи запосле.

Председник Вучић је изразио уверење да ће Србија са Босном и Херцеговином успети да реши све политичке трзавице око моста Братољуб, јер ће то значити додатну инјекцију трговини у Љубовији и самом Подрињу. Он је навео да је до сада отворио 120 фабрика широм Србије и додао да је свестан да Љубовији недостаје једна, макар била мања, за неколико стотина радника.

Председник Вучић је, у селу Кржава, посетио погон планинске џемаре и радове на доградњи вртића "Наша радост" у Крупњу.

Председник Вучић обишао Мачвански округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

Председник Вучић je посетио и фабрику намештаја "Пеми-стил Трлић" у општини Коцељева и Владимирце у Мачванском округу, и у том месту обишао реконструисани Дом ученика Посавотамнавске средње школе, за чију обнову је издвојено три милиона евра које су обезбедиле Влада Србије и Европска инвестициона банка.

„Србија има будућност, али се за њу мора борити радом, посвећеношћу и марљивошћу“, поручио је председник Вучић у обраћању грађанима Шапца и истакао да је поред  реформи, које су спроведене и које се спроводе, поносан и на још једну ствар – на то што је Србија независна, суверена и слободна земља.

"Знам ја колико вам није лако и колико људи тешко живи. Знам да не живимо у свили и кадифи", рекао је председник Вучић и нагласио да је, ипак, незапосленост била 26 одсто, а јавни дуг 78 или 79 одсто, док је данас незапосленост 11 одсто, а јавни дуг 50 одсто. Он је најавио да ће се наставити обнова јавних објеката  и да ће пре краја године почети  изградња брзих саобраћајница Рума–Шабац и Шабац–Лозница, што ће повезати и Београд и Нови Сад са западном Србијом, али и Републиком Српском и БиХ.

Председник Вучић је изјавио да данас у Мачванском округу није посетио само Мали Зворник, али је поручио да и за његове житеље има добре вести – та општина ће после 42 године имати прву фабрику – турског инвеститора који ће запослити 400 људи.

"Живео Шабац, Мачва, Србија", поручио је председник Вучић и честитао грађанима Сретење.

ФОТО ГАЛЕРИЈУ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).