bs5.jpg

Вести

08.02.2019. - 23:22

Председник Вучић обишао Пчињски округ у оквиру кампање "Будућност Србије"

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у дводневној посети Пчињском округу, у оквиру кампање "Будућност Србије", и посетио Алексинац, Врање, Владичин Хан, Трговиште, Сурдулицу, Бујановац и трасу Коридора 10 у Грделичкој клисури.

"Срећан сам и поносан као председник, јер Србија показује да може да гради најмодерније аутопутеве и најмодерније и најзахтевније објекте. Упркос проблемима са природом, а Грделицу је тешко савладати, и о томе је и Бизмарк говорио, успевамо. И пре летење сезоне, а уверавају ме да ће у мају да буде велико отварање", изјавио је председник Вучић приликом обиласка радова на изградњи "Коридора 10" у Грделичкој клисури.

"Изванредан су посао урадили и оставиће нешто чиме ћемо сви да се поносимо. Овакве објекте, као мост Врла, ретко да можете да видите и у развијенијим земљама. Када виде Манајле, уверен сам да ће многи да остану без даха", истакао је председник Вучић и додао да је много урађено на југу Србије.

Председник Вучић обишао Пчињски округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

"Граде се нови вртићи, раде се фасаде... Доста смо урадили, али и даље нисам срећан и задовољан, јер људи тешко живе. Мораћемо још више да радимо, и марљивије, да постижемо још боље резултате. Али, због свега што сам овде видео, понос и задовољство постоје", навео је председник Вучић и поручио да је Србија јака, много јача него што је била, али да нам треба мир, десетине година слободног развоја и напретка, нове фабрике, нове школе, нова позоришта, деца која знају да имају сигурну будућност.

Председник Вучић је, обраћајући се грађанима Врања, рекао да тој општини недостаје још један велики инвеститор, велика фабрика која би обезбедила посао тако да становници Врања знају да и њихова деца имају будућност, а не само наду, и да знају да ту могу да остану.

"Врање на најбољи начин разуме шта је Србији потребно. Када је требало да бранимо српски народ, и ван и у Србији, никада није поклекло, било је јуначки уз свој народ", навео је председник Вучић и захвалио на трпељивости и стрпљењу. Он је подсетио да је прошле године у Србију ушло 3,5 милијарди евра инвестиција и поменуо бројна улагања у Врање, наводећи као пример болнички центар, и додао да је Влада ставила на располагање три милиона евра за реновирање позоришта у Врању.

Председник Вучић је данас у Врању означио почетак градње јефтиних станова за припаднике снага безбедности.

Председник Вучић обишао Пчињски округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

"Ми не сањамо и не замишљамо будућност, ми је градимо. Свесни смо колико та будућност зависи од нас, нашег рада, труда, спремности да је направимо", рекао је председник Вучић у обраћању грађанима и поручио да ће нови станови осигурати и олакшати будућност припадницима снага безбедности на југу Србије. Он је најавио да ће у првој фази бити изграђено 186 станова, у другој 198 станова, док ће у Србији бити изграђено укупно 8.022 стана.

"То је живот за више од 8.000 породица, значи будућност за њих и сигурна будућност за све нас", истакао је председник Вучић и додао да ће станови у Врању бити продавани по цени од 400 евра по квадрату.

„Србија је кренула усправно, поносна, баш тамо где јој и место – у будућност коју сама гради и у којој ће у Врању, Владичином Хану, Нишу, Сурдулици, Лесковцу, Митровици, Крагујевцу, Краљеву и свим другим местима живети живот достојан живљења“, рекао је председник Вучић и истакао да је све што је до сада урађено посвећено управо таквом животу.

Председник Вучић је обишао и Винарију Алексић у Врању и рекао да винска индустрија у Србији све више напредује и да су винске компаније важне за привредни развој.

Председник Вучић обишао Пчињски округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

Председник Вучић је данас у Владичином Хану обишао реновирани део Предшколске установе „Пчелица“, а затим фабрику намештаја за угоститељске објекте GN Komerc.

"Планирамо да отворимо нове фабрике у Владичином Хану и мислим да ће тако и ваш проблем бити решен. Биће посла за грађане Владичиног Хана. Надам се да ћемо те проблеме решавати убрзано, јер кад постоји и друга плата у породици, па макар она била и ниска, много је лакше", рекао је председник Вучић. Он је обишао и породичну фабрику намештаја DN Company, која има 130 запослених и послује без субвенција државе.

Председник Вучић је у Сурдулици посетио Дом за пензионере и стара лица, који је у последње три године за реновирање добио 30 милиона динара, док је само за реновирање дворишног простора Влада Србије дала 17 милиона динара.

"Морамо да урадимо све што можемо за старије. Срећан сам како напредује Владичин Хан, важно је да у Сурдулици имамо још улагања", навео је председник Србије у разговору са управом и корисницима Дома.

Председник Вучић је  посетио фабрику дечјих креветаца „Симпо“ у Радовници и обишао реконструисану зграду Средње стручне школе "Милутин Бојић" у Трговишту. Он је  школи предао спортску опрему: голове, кошеве и остале реквизите за спортове за које постоје терени у школском дворишту, али за које до сада нису имали опрему.

Председник Вучић обишао Пчињски округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

Председник Вучић поручио је мештанима Трговишта да ће држава учинити све како би они остали да живе у свом месту и најавио да ће до октобра бити завршена саобраћајница до ауто-пута Београд - Ниш, као и до Босилеграда. Он је, наводећи да је Трговиште посебно значајно за Србију јер је удаљено 54 километра од границе са Македонијом,  рекао да ће држава наћи начин да се, можда и уз измене закона, субвенцијама обезбеде нешто веће плате и примања како би грађани били подстакнути да остану.

"Хоћемо да вам покажемо колико нам је стало до вашег опстанка овде. Ваша љубав према Србији је оно што нас обавезује да помогнемо да останете овде, будете наши граничари, чувајте нашу земљу као и увек што сте чинили. Србија је уз вас и тако ће бити и убудуће", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је и у Бујановцу разговарао са грађанима.

"Знам како су овде фабрике уништаване и знам ко их је уништавао, али наше је да то променимо. Привреда је овде још раније уништавана, али треба да видимо шта можемо да проправимо, да доведемо инвеститоре овде", рекао је председник Вучић у разговору са мештанима и додао да нигде у Србији није видео такву потиштеност и страх људи због недостатка посла као у Бујановцу.

„Данас смо у Бујановцу договорили да буде урађен пут од села Љиљанце до Богдановца, у дужини од три километра, да решимо питање канализације за Раковац из кредита банке Савета Европе, да покушамо да решимо питање кланица и питање Гумопластике“, навео је председник Вучић и истакао да ће држава помоћи сеоски туризам у Бујановцу и околини, да ће решити питање инфраструктуре, комуналија, струје, трафо станице, али да неко мора да уложи и свој новац.

Председник Вучић обишао је вечерас и  фабрику YUMCO у Врању, где је поразговарао са радницима и најавио повећање плата за 20 одсто.

Председник Вучић обишао Пчињски округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

"Хвала вам на величанственом дочеку. Срећан сам због вас и поносан на вас. Обећавам да ћете од државе имати још више помоћи, а ви гледајте да имате уговоре и са другима, јер то показује ваш квалитет", истакао је председник Вучић и додао да би желео да буде што више посла, како би и плате биле што веће.

Председник Вучић завршио је посету Пчињском округу уз поруку да још много тога може да се уради за општине из тог краја.

„Верујем да још много тога можемо да урадимо завршетком аутопута, почетком изградње гасовода, довођењем гаса у све општине Пчињског округа, укључујући и Босилеград“, закључио је председник Вучић и захвалио грађанима Пчињског округа на љубави и пажњи коју су показали.

ФОТО ГАЛЕРИЈУ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).