po8.jpg

Вести

09.03.2019. - 19:05

Председник Вучић обишао Подунавски округ у оквиру кампање "Будућност Србије"

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је, настављајући кампању „Будућност Србије“, обишао Подунавски округ и посетио Велику Плану, Смедеревску Паланку, Азању, Селевац и Смедерево.

Председник Вучић  је у Великој Плани  обишао фабрику текстилне индустрије  "Макарон мода" и најавио подршку тој турској текстилној компанији,  јер је најважније да фабрика следеће године у ово време уместо 124 има 400 запослених. Он је обишао и библиотеку "Радоје Домановић"  и уручио више књига као поклон, а затим се, у библиотеци, уписао у књигу утисака. 
 
"Поносан сам и посебно срећан, што сам могао да посетим ову дивну библиотеку и много научим од предусретљивог особља. Уверен сам да је у учењу и знању кључ успеха и будућности Србије и зато ћу, у складу са могућностима, помагати отварање, очување и обнављање библиотека широм Србије", написао је председник Србије.
 
Председник Вучић је окупљеним грађанима поручио да ће до краја августа бити завршена реконструкција пута, дужине од  13,5 километара, од Велике Плане до Смедеревске Паланке, и да Велика Плана треба озбиљније да се оснажи довођењем још једног инвеститора.
 
„Овде, у Великој Плани, не раде само људи из тог места, већ и свих околних села, што говори о томе колика је глад за послом", рекао је председник Вучић и додао да је држава, у сарадњи са Општином, обновила и обнавља највећи број јавних објеката. Он је навео да је још 1991. године у Великој Плани било више рођених него умрлих, а да је данас три пута већи број умрлих.
 
"То треба да забрине све. За кога радимо, ако не за оне који долазе после нас? Морамо да имамо децу. Нећемо имати Србију ако се тај тренд настави", упозорио је председник Вучић и нагласио да је то важнији и већи проблем од свега другог.
 
Председник Вучић је обишао и фабрику опреме и машина "Гоша ФОМ"  у Смедеревској Паланци и најавио субвенције домаћим приватним фирмама за набавку нове опреме и до 50 одсто, као и за отварање нових радних места, и то веће него страним компанијама. 
 
Председник Вучић обишао Подунавски округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

 
"Хоћемо да подржимо српску индустрију и српске привреднике да могу да напредују. Ако већ дајемо странцима, и лакше је и лепше да дајемо нашим приватним предузећима, попут овог, и подстичемо даљи развој свих, па и ФОМ-а, који има добру перспективу", нагласио је председник Вучић обраћајући се радницима и управи фабрике и додао да ће држава помоћи "Гоши ФОМ" и око дуалног образовања и издвојити средства за обуку и школу.
 
Председник Вучић је, обраћајући се грађанима Смедеревске Паланке, рекао да је држава, у протекле четири године, дала милијарду и 300 милиона динара из текуће буџетске резерве како би Општина уопште опстала.
 
"Ето какво смо катастрофално стање наследили. То је велики новац, мало општина је добило такав новац, али то се овде не види због дугова", објаснио је председник Вучић и навео да је замолио потпредседника руске Владе Јурија Борисова да нека руска компанија уђе у пројекат, заједно са српском државом.
 
Председник Вучић обишао Подунавски округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

 
"Неће бити лако, али то нам је последња нада да вратимо велику индрустрију у Паланку и наду за останак грађана на огњиштима. Верујте ми на реч, борићу се свим срцем и молићу и руског председника Путина да нам помогне, јер то нам је битка за опстанак у овом крају", нагласио је председник Вучић. Он је у Смедеревској Паланци обишао и Народни музеј, у чију је реконструкцију крајем прошле године уложено око шест милиона динара.
 
Председник Вучић је у селу Азања обишао штандове са пољопривредним производима и рекао да за напредак српске економије не брине и да сада треба радити на покушају да се врате људи који су напустили Србију, што је проблем који мучи и Азању. Он је најавио да ће држава урадити реконструкцију школе и помоћи решавање питања канализације у Азањи.
 
"Општина нема пара јер су неки оставили огромне дугове, које смо ми успели да драстично смањимо. Изградњу канализације ће држава преузети на себе јер Смедеревска Паланка за 20 година неће имати новац за то", изјавио је председник Вучић. 
 
Председник Вучић  је  обишао и предузеће "Микрос Унион" д.о.о. у Селевцу, које је међу највећим произвођачима јаја у земљи, и истакао да ће држава помоћи развој живинарске индустрије у Србији.
 
Председник Вучић је завршио обилазак Подунавског округа у Смедереву, где је обишао радове на реконструкцији зграде Гимназије, за које је Канцеларија за јавна улагања издвојила 168 милона динара. 
 
Председник Вучић обишао Подунавски округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

 
„Драго ми је кад говорим пред оволиким бројем људи. То значи да смо нешто урадили и хвала вам на овој подршци. Радићемо, развијећемо Србију и урадићемо још много тога заједно. Борићу се заједно са вама за богатије Смедерево“, поручио је председник Вучић у обраћању грађанима Смедерева. 
 
ФОТО ГАЛЕРИЈУ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).