25.05.2018

Председник Вучић обишао радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре код Обреновца. 

Председник Вучић  је честитао свима који раде огроман посао на овој деоници обилазнице и нагласио да се граде два моста, оба са по три траке, а да је дужина од  1.581 метар на веома тешком делу. Он је рекао да ће Србија ускоро имати највише километара ауто-путева у региону и најавио да ће у јуну почети радови на обнови аутопута од Сремске Митровице до границе са Хрватском.  

"Имаћемо за мање од годину и по у потпуности ауто-пут до Чачка, за мање од три до Пожеге, а тада остаје Пожега-Бољаре, и Пожега-Котроман.То је веома важно за спајање са српским делом Херцеговине, РС и БиХ у целини", рекао је председник Вучић и  додао  да ће пре краја године и  до Бугарске и Грчке грађани моћи да путују у потпуности ауто - путем.

Данас је  радове на изградњи моста  обишао и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг, који је истакао да ће пројекат бити вечни симбол пријатељств између Кине и Србије, а сјајна сарадња кинеске и српске компаније најбољи пример за друге.