Председник Вучић обишао радове на обилазници око Београда

Вести

26.05.2022. - 12:03

Председник Вучић обишао радове на обилазници око Београда

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на обилазници око Београда, Сектор 6, од тунела Стрaжевица до Бубањ Потока, дужине 9,6 километара и затражио од извођача да убрзају радове.

Председник Вучић обишао радове на обилазници око Београда

Фото. Танјуг / Драган Кујунџић

 
Председник Вучић је нагласио да ће завршетком обилазнице бити измештен теретни саобраћај из Београда и да је управо Сектор 6 најсложенији део обилазнице, од Стражевице до Бубањ Потока, са пуним профилом ауто-пута и укупно шест трака, ширине 30 метара, тунелом Бели Поток дужине 360 метара, петљом Авала и петљом Бубањ Поток, где ће се обилазница спајати са ауто-путем Београд-Ниш и 13 мостова. Он је додао да би требало изградити и додатни део обилазнице од Бубањ Потока према Панчеву, са великим мостом преко Дунава код Винче. 
 
Председник Вучић обишао радове на обилазници око Београда

Фото. Танјуг / Драган Кујунџић

 
„Ова обилазница је жила куцавица за целу Србију. Она решава многе проблеме Београђана, али и грађана целе Србије, јер је комуникација са свим осталим правцима широм Србије много боља. Ову обилазницу завршићемо до краја марта. Да ли ће моћи да буде раније, видећемо. Замолио сам наше партнере из Kине и Азербејџана да то буде тако. Имали смо објективне проблеме, а једно од њих је било и ово дивље ромско насеље и то смо достојанствено решили. Остале су једна или две куће где треба да се заврши експропријација. Србија мора да ради, не да чека, већ да гради посвећено, да гледа у себе и да размишља о својим људима и свом напретку. То је најважнија порука. Нема напретка без економије“, поручио је председник Вучић. 
 
Београд, 26. мај 2022. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).