tan2019-2-24_18847110_0.jpg

Вести

24.02.2019. - 22:14

Председник Вучић обишао Расински округ у оквиру кампање "Будућност Србије"

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, у оквиру кампање "Будућност Србије", Расински округ и посетио Сталаћ, Варварин, Велику Дренову, Трстеник и Крушевац.

Председник Вучић је у Сталаћу, чворишту некадашњих железница, најавио да држава намерава да улаже у железничку инфраструктуру и обишао приватну фирму "Антић Коста", која производи и дистрибуира производе металне галантерије намењене грађевинарству.

"Мораћемо, пре свега, да градимо Коридор 10. Радили смо пругу Ресник–Ваљево и даље ћемо радити према Црној Гори, али мораћемо да радимо Коридор 10, пре свега, Београд–Ниш", рекао је председник Вучић у Сталаћу и додао да ће бити изграђен аутопут од Појата до Прељине.

Председник Вучић обишао Расински округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

Председник Вучић је, потом,  у Варварину, посетио Основну школу "Јован Курсула" и Средњу школу Варварин које се налазе у истој згради, а која је недавно надограђена и проширена за 1.000 квадрата. Он је, у обраћању грађанима Варварина, рекао да је држава спремна да помогне породични бизнис, српског домаћина.

"Спремни смо, као држава, да уложимо новца колико је потребно у опрему и машине, да дамо субвенције по запосленом раднику. Сви који желе да оснују посао могу да добију подршку. Наши људи који раде у иностранству могу део свог знања да пренесу на децу и рођаке", објаснио је председник Вучић и додао да ће држава обезбедити 2 милиона евра, колико је потребно за водоводну мрежу за Варварин и околину, а да ће пројекат бити завршен за неколико месеци.

Председник Вучић је обишао и Велику Дренову, као први председник Србије који је икада посетио то место, и обратио се мештанима.

"За нас је најважније да се посветимо будућности, размишљамо о раду. Немојте да бринете, као што сам то чинио у дуелу са Тачијем, чвршће, снажније и јаче бранићу интересе Србије него они што ми држе придике, јер волим Србију и наш народ", рекао је председник Вучић окупљеним грађанима у Великој Дренови и најавио бројне инфраструктурне планове за Велику Дренову – изградњу водоводне и канализационе мреже, обнову школе и обнову путева.

Председник Вучић обишао Расински округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

Председник  Вучић у Трстенику  је обишао фабрику "ППТ Петолетка доо"- Хидраулика, коју су основали радници након стечаја привредних друштава некадашњег гиганта "Прве петолетке" из тог места. Он се обратио радницима и најавио  да ће им држава поклонити објекат у којем производе, а који тренутно закупљују, да ће им помоћи у набавци нове опреме, као и да ће за „Петолетку“  издвојити два милиона евра, на различите начине.

Председник Вучић је захвалио радницима на дочеку, истичући да погон данас ради само зато што су они показали огромну храброст и љубав према фабрици, зато што су, након што је "Прва петолетка"  која је запошљавала више од 15.000 људи уништена и разорена, смогли храбрости и део свог новца издвојили и наставили да раде. Он је нагласио да је, захваљујући подршци народа и после тешких економских реформи, данас могао да им каже да ће држава помоћи за куповину саме хале, и то не кредитним средствима, јер има и биће обезбеђено довољно новца.

"То је наша подршка даљем развоју Трстеника и напретку Петолетке", истакао је председник Србије.

Председник Вучић је у Трстенику обишао и Основну школу "Свети Сава", у коју је, уз још две школе у оближњим местима, уложено укупно 50 милиона динара.

Председник Вучић обишао Расински округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

"Наставићемо и даље да улажемо, да школе, болнице, домови здравља буду далеко унапређенији. За то данас имамо новац. То није само питање жеље, већ и могућности", поручио је председник Вучић окупљеним грађанима испред школе.

Председник  Вучић је  у Александровцу обишао винарију породице Ћосић и фабрику "ППТ Арматуре ад" и најавио да ће држава том предузећу, којем недостаје 1,5 милион евра за улагање у развој, помоћи са 50 одсто средстава.

Председник Вучић је обишао топлану у Крушевцу и погоне фабрике мазива ФАМ – Крушевац, где је присуствовао потписивању Уговора о продаји те фабрике америчкој компанији VALVOLINE.

Председник Вучић обишао Расински округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

„Обишао сам данас, чини ми се, не рачунајући Брус, цео Расински округ. Први сам председник који је био у Великој Дренови Ћосића, патријарха Германа. Желео сам да чујем људе и видим шта је то што можемо да, као држава, помогнемо, шта можемо да учинимо да људи осећају сигурност за себе и своју децу“, рекао је председник Вучић у обраћању грађанима Крушевца и пренео им вест да је решен вишегодишњи проблем – дуг од 7 милиона евра крушевачке топлане.

„Не умем да говорим много о томе шта јесмо урадили, лакше је да говорим о пропустима, а њих није мало. Мораћемо себе да мењамо у будућности. Наша је обавеза да на сваком месту покажемо пажњу грађанима, да видимо шта још можемо да направимо“, нагласио је председник Вучић и додао да је Србија на добром путу, да је економски убрзала  и да ће се трудити да, и поред успоравања европске економије, задржи темпо који је двоструко изнад европског просека.

ФОТО ГАЛЕРИЈУ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).