Председник Вучић обишао Рашки округ у оквиру кампање "Будућност Србије"

Вести

22.02.2019. - 23:21

Председник Вучић обишао Рашки округ у оквиру кампање "Будућност Србије"

Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је кампању "Будућност Србије" обиласком Рашког округа и посетио Врњачку Бању, Краљево, Рашку и Тутин.

Председник Вучић је у Врњачкој Бањи посетио Дом здравља "Др Никола Џамић", где је прошле године завршена прва фаза реконструкције, за коју је Владина Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила 105 милиона динара, а ове године, за другу фазу радова, Канцеларија ће издвојити 128 милиона динара.

Председник Вучић је, обраћајући се грађанима на Променади у Врњачкој Бањи, рекао да нема никакву бојазан што се тиче економије Србије, али да га брине политичка ситуација у региону.

"Имамо у Приштини људе који се понашају неодговорно, нису испунили што пише у Бриселском споразуму – једину обавезу, Заједницу српских општина, а после тога увели су таксе од 100 одсто на српску робу желећи да униште српски народ на Косову и Метохији, да га протерају са својих вековних огњишта, али и да нанесу економску штету Србији. Ми ту штету можемо да истрпимо, али нећемо одустати од националних и државних интереса", нагласио је председник Вучић. Он је, говорећи о Врњачкој Бањи, рекао да је држава претходних година много новца уложила у ту општину.

"Данас Врњачка Бања дивно изгледа, све више је хотела, туристички капацитети су лепши и бољи. Врњачка Бања данас буквално изгледа лепше од Баден-Бадена и многих европских бања", навео је председник Вучић и обећао нова улагања државе. Он је, на Променади, обишао и штандове са рукотворинама удружења "Златне нити".

Председник Вучић обишао Рашки округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

Председник Вучић је у Краљеву обишао производни погон фабрике кревета и душека "Моја соба" и рекао да држава може да помогне српским привредницима, са до 50 одсто инвестиције, нагласивши да су породичне фирме будућност српске привреде.

Председник Вучић је потом обишао етно-село "Богут" и сусрео се са грађанима у Рашки, где је присуствовао отварању фабрике Luss Protect d.o.o. Он је захвалио на подршци коју му грађани пружају и истакао да је отварање фабрике, која је отворена без новчаних подстицаја државе Србије и у којој ће бити запослено више стотина људи у наредним годинама, веома важна ствар за Рашку.

Председник Вучић је изјавио да су до 2012.-2013. године фабрике гашене, док се данас отварају, јер нова радна места доприносе бољем животу грађана и навео да је држава доста помогла Рашкој, као и да очекује да се уради пут ка Голији. Председник Вучић је закључио да је Рашки потребна још једна фабрика, што би, уз решавање проблема са пречишћавањем отпадних вода са Копаоника, био велики резултат за ту општину. Он је најавио да ће се обновити пут Нови Пазар-Рашка, у дужини од 22 километра, за шта је већ потписан уговор.

Председник  Вучић посетио је данас Техничку школу и Гимназију у Тутину, које раде у истој згради, обновљеној уз улагање од 116 милиона динара, и састао се са локалним привредницима и представницима локалне самоуправе.

Председник Вучић обишао Рашки округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

"Тутин без вас, који сте овде рођени, не вреди никоме ништа. Хоћемо да овде живите пристојним животом, да ваша деца живе овде, у Тутину. То је наш најважнији циљ", поручио је председник Вучић окупљеним грађанима и најавио да ће, осим објеката јавне намене, у Тутину бити решен и проблем са водом, као и да ће пре краја године бити завршена трафо-станица.

"И вама, Бошњацима, и Србима желим да кажем – чуваћемо мир и нећемо правити разлику. Зато Тутин мора да има путеве, приступ свему ономе што има у Србији. Радићемо да доведемо инвеститора, а не само да се ослоните на своје људе који живе у Европи", рекао је председник Србије.

Председник Вучић завршио је посету Рашком округу обраћањем грађанима у Краљеву.

"Ако постоји град у Србији, који је био разаран и уништаван лоповским приватизацијама и пљачкашкм деловањем од оних који су владали Србијом, онда је то Краљево", рекао је председник Вучић и подсетио да је само у Магнохрому радило 5.000 људи а у Фабрици вагона Краљево 4.200, а да су та предузећа била уништена, као и многа друга. Он је навео да је изграђен аутопут Љиг - Прељина и додао да ће ускоро бити завршен цео аутопут од Београда до Чачка, да креће градња аутопута од Прељине до Пожеге, али и аутопута од Појата до Прељине.

Председник Вучић обишао Рашки округ у оквиру кампање

Фото Танјуг

"Видите како полако, али сигурно, почињемо да стварамо другачију слику унутар наше земље и у свету“, навео је председник Вучић и најавио да ће, већ за месец или два, доћи у Краљево да отвори део фабрике "Леони" са првих 6.500 квадрата, као и да ће "Еуротај" у Краљеву запослити више хиљада људи.

Председник Вучић је најавио да ће аеродром Лађевци за Видовдан, 28. јуна, бити отворен за цивилни саобраћај и да ће држава уложити 8,4 милиона евра како би се продужила писта на том аеродрому. Он је подсетио на многе пројекте о којима су људи у Србији слушали деценијама, о аутопуту кроз западну Србију, на пример, али да никада нико ништа није урадио.

"Сада полако, али сигурно, снове претварамо у стварност. То не пада са неба, то није ствар жеља, мојих или ваших, ствар политичког договора, или шта можемо да се договоримо са нашим коалиционим партнерима, већ ствар здраве Србије, здраве економије, финансија", истакао је председник Вучић и додао да људи све више разумеју шта је одговорност.

"Ви, грађани Краљева, Рашке области, Србије, нисте презадужени како сте били и бићете све мање задужени, јер хоћемо чисту и сигурну будућност да оставимо деци", рекао је председник Вучић и поручио грађанима да треба да наставе истом енергијом у будућности и истом подршком, јер држава без тога не може ништа да уради.

„Хоћу да сви грађани осећају Србију као своју домовину и земљу", закључио је председник Вучић.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).