30.03.2019

Председник Вучић обишао Средњебанатски округ у оквиру кампање "Будућност Србије"

Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је кампању "Будућност Србије" посетом Средњебанатском округу и обишао Зрењанин, Лазарево, Сечањ, Банатско Карађорђево, Нови Бечеј и Ново Милошево.

Председник Вучић почео је обилазак Средњебанатског округа у Зрењанину, где је присуствовао постављању камена темељца за фабрику „Shandong Linglong Tyre Co Ltd", и изјавио да је то највећа инвестиција у Војводини, вредна више од 800 милиона евра, и да ће огромну корист од те фабрике имати цела Србија. Он је навео да смо до те инвестиције дошли "трновитим путем" и да Србија није била прва на листи избора кинеске компаније.

"Господин Ванг је био веома тежак човек за преговоре, али борили смо се из дана у дан, желећи да покажемо да је Србија право место и да је та компанија прави избор за нас. Без нашег пријатељства са председником Кине Си Ђинпингом, који је наш пријатељ и брат, пошто је спасао 5.000 радних места само у Смедереву, не бисмо могли да направимо контакт са Вангом", рекао је председник Вучић и додао да је ово, можда, до сада наш највећи успех, круна свих напора и обнова наде за све људе у Банату.

"У потпуности ћемо увезати средишњи Банат и са Новим Садом и Београдом, Панчевом и Вршцем, и Зрењанин ће свуда бити, на свакој путној и железничкој мапи. То ће олакшати долазак новим инвеститорима у Зрењанин, ако у Зрењанину још буде незапослених људи", поручио је председник Србије.

Председник Вучић је посетио Лазарево, где је обишао Удружење Пчелара „Цвет Баната" и разговарао са локалним пчеларима.

„Мед је наша велика шанса, а од његове производње посредно и непосредно може да се заради чак 150 милиона евра“, изјавио је председник Вучић и најавио даљу подршку државе пчеларима.

"Овде сам да ми ви кажете шта је то што држава још треба да уради да бисте ви могли лакше да послујете и више зарађујете и производите у будућности", рекао је председник Вучић и додао да ће држава уложити више новца у развој пољопривреде што ће осетити сточари, ратари, воћари, повртари, као и произвођачи меда.

Председник Вучић је, после Лазарева, обишао Сечањ, где се обратио грађанима и обећао им да ће од државе добити 180 милиона динара за изградњу спортске хале, која је отпочела 1997. године, и 60 милиона динара за изградњу пречишћивача за канализацију. Он је навео и да су одобрене субвенције за гориво за пољопривредну механизацију, што је посебно важно за овај крај.

Председник Вучић је обишао и породично домаћинство Милана Ћука у Банатском Карађорђеву, које се бави узгајањем коза и производњом млека и сирева, а затим и фабрику за производњу  пољопривредних прикључних машина "Agrotech" у Новом Бечеју.

Председник Вучић је, обраћајући се грађанима Новог Бечеја, говорио о Хетерленду, дворцу који је требало да буде претворен у Дом за децу ометену у развоју, и најавио да ће држава уложити 3 милиона евра како би се направио најбоље опремљен и најмодернији центар за децу.

„Бивша власт је потрошила милион евра грађана на Хетерленд, који данас не ради, а за собом је оставила и Дом здравља задужен 210 милиона динара“, навео је председник Вучић и додао да Нови Бечеј то не може да плати, али да ће држава обезбедити 150 милиона динара.

"Радили смо напорно и борили се за нашу земљу, и сада сви виде да полако и сигурно извлачимо земљу из кризе и да ће људи моћи да живе боље", нагласио је председник Вучић и најавио да ће се много више улагати у инфраструктуру на територији општине Нови Бечеј.

Председник Вучић обишао је музеј "Котарка" у Новом Милошеву, чија је зграда, због своје специфичности и очуваног архитектонског склопа, 2003. године утврђена за споменик културе. Он је рекао да ће држава, уз помоћ партнера, можда Турске, од дворца који се налази преко пута музеја направити хотел и спа центар, а да ће радове око музеја и куповине задруге помоћи Покрајинска влада.

Председник Вучић завршио је посету Средњебанатском округу обраћањем грађанима на Тргу слободе у Зрењанину.

„Србија је данас другачија земља“, поручио је председник Вучић и додао да су резултати његове политике видљиви у новим ауто-путевима, новим фабрикама, радним местима, бољем стандарду, сигурној и пуној државној каси.

„Велики инвеститори долазе у нашу земљу зато што добијају добре услове, зато што држава може да помогне и зато што имамо добру радну снагу“, рекао је председник Вучић и најавио да се ускоро, у сарадњи са руским партнерима, креће у изградњу гасовода који мења енергетску слику Србије и значи додатну индустријализацију земље.

"Али, тиме показујемо и да смо самостална и независна земља, да самостално доносимо одлуке. Сви смо исти, имамо исте муке и за исту будућност се боримо. Чувајте независност Србије, да сами доносимо одлуке“, поручио је председник Вучић.