Постављање камена темељца за фабрику „Shandong Linglong Tyre Co Ltd"

Вести

30.03.2019. - 21:12

Председник Вучић обишао Средњебанатски округ у оквиру кампање "Будућност Србије"

Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је кампању "Будућност Србије" посетом Средњебанатском округу и обишао Зрењанин, Лазарево, Сечањ, Банатско Карађорђево, Нови Бечеј и Ново Милошево.

Председник Вучић почео је обилазак Средњебанатског округа у Зрењанину, где је присуствовао постављању камена темељца за фабрику „Shandong Linglong Tyre Co Ltd", и изјавио да је то највећа инвестиција у Војводини, вредна више од 800 милиона евра, и да ће огромну корист од те фабрике имати цела Србија. Он је навео да смо до те инвестиције дошли "трновитим путем" и да Србија није била прва на листи избора кинеске компаније.
 
Постављање камена темељца за фабрику „Shandong Linglong Tyre Co Ltd

Фото Председништво Србије

"Господин Ванг је био веома тежак човек за преговоре, али борили смо се из дана у дан, желећи да покажемо да је Србија право место и да је та компанија прави избор за нас. Без нашег пријатељства са председником Кине Си Ђинпингом, који је наш пријатељ и брат, пошто је спасао 5.000 радних места само у Смедереву, не бисмо могли да направимо контакт са Вангом", рекао је председник Вучић и додао да је ово, можда, до сада наш највећи успех, круна свих напора и обнова наде за све људе у Банату.
 
"У потпуности ћемо увезати средишњи Банат и са Новим Садом и Београдом, Панчевом и Вршцем, и Зрењанин ће свуда бити, на свакој путној и железничкој мапи. То ће олакшати долазак новим инвеститорима у Зрењанин, ако у Зрењанину још буде незапослених људи", поручио је председник Србије.
Председник Вучић је посетио Лазарево, где је обишао Удружење Пчелара „Цвет Баната" и разговарао са локалним пчеларима.
 
Председник Вучић обишао Средњебанатски округ у оквиру кампање

Фото Председништво Србије

„Мед је наша велика шанса, а од његове производње посредно и непосредно може да се заради чак 150 милиона евра“, изјавио је председник Вучић и најавио даљу подршку државе пчеларима.
 
"Овде сам да ми ви кажете шта је то што држава још треба да уради да бисте ви могли лакше да послујете и више зарађујете и производите у будућности", рекао је председник Вучић и додао да ће држава уложити више новца у развој пољопривреде што ће осетити сточари, ратари, воћари, повртари, као и произвођачи меда.
Председник Вучић је, после Лазарева, обишао Сечањ, где се обратио грађанима и обећао им да ће од државе добити 180 милиона динара за изградњу спортске хале, која је отпочела 1997. године, и 60 милиона динара за изградњу пречишћивача за канализацију. Он је навео и да су одобрене субвенције за гориво за пољопривредну механизацију, што је посебно важно за овај крај.
 
Председник Вучић је обишао и породично домаћинство Милана Ћука у Банатском Карађорђеву, које се бави узгајањем коза и производњом млека и сирева, а затим и фабрику за производњу  пољопривредних прикључних машина "Agrotech" у Новом Бечеју.
 
Председник Вучић је, обраћајући се грађанима Новог Бечеја, говорио о Хетерленду, дворцу који је требало да буде претворен у Дом за децу ометену у развоју, и најавио да ће држава уложити 3 милиона евра како би се направио најбоље опремљен и најмодернији центар за децу.
 
„Бивша власт је потрошила милион евра грађана на Хетерленд, који данас не ради, а за собом је оставила и Дом здравља задужен 210 милиона динара“, навео је председник Вучић и додао да Нови Бечеј то не може да плати, али да ће држава обезбедити 150 милиона динара.
 
"Радили смо напорно и борили се за нашу земљу, и сада сви виде да полако и сигурно извлачимо земљу из кризе и да ће људи моћи да живе боље", нагласио је председник Вучић и најавио да ће се много више улагати у инфраструктуру на територији општине Нови Бечеј.
 
Председник Вучић обишао је музеј "Котарка" у Новом Милошеву, чија је зграда, због своје специфичности и очуваног архитектонског склопа, 2003. године утврђена за споменик културе. Он је рекао да ће држава, уз помоћ партнера, можда Турске, од дворца који се налази преко пута музеја направити хотел и спа центар, а да ће радове око музеја и куповине задруге помоћи Покрајинска влада.
Председник Вучић обишао Средњебанатски округ у оквиру кампање

Фото Председништво Србије

 
Председник Вучић завршио је посету Средњебанатском округу обраћањем грађанима на Тргу слободе у Зрењанину.
„Србија је данас другачија земља“, поручио је председник Вучић и додао да су резултати његове политике видљиви у новим ауто-путевима, новим фабрикама, радним местима, бољем стандарду, сигурној и пуној државној каси.
 
„Велики инвеститори долазе у нашу земљу зато што добијају добре услове, зато што држава може да помогне и зато што имамо добру радну снагу“, рекао је председник Вучић и најавио да се ускоро, у сарадњи са руским партнерима, креће у изградњу гасовода који мења енергетску слику Србије и значи додатну индустријализацију земље.
 
"Али, тиме показујемо и да смо самостална и независна земља, да самостално доносимо одлуке. Сви смо исти, имамо исте муке и за исту будућност се боримо. Чувајте независност Србије, да сами доносимо одлуке“, поручио је председник Вучић.
 
ФОТО ГАЛЕРИЈУ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).