vti_velika.jpg

Вести

14.08.2018. - 17:22

Председник Вучић обишао Војнотехнички институт

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Војнотехнички институт, како би се обавестио о степену реализације нових развојних пројеката Института и разговарао са 48 новозапослених инжењера и официра са Војне академије.

Председник Вучић  се у обраћању на Војнотехничком институту осврнуо на  два кључна питања на којима треба даље радити, а то су знање и образовање, као и на стање у војсци.

"Молим вас да гледате напред и да видите шта можете да урадите за своју земљу. Наша војска је веома снажна", рекао је председник  Вучић и додао  да се после свих хладноратовских подела у свету поново направио мултиполарни свет, и тим више нам је потребна снажна, озбиљна и одговорна војска која је у стању да превентивно делује на сваког агресора који ће знати да ће се суочити са моћном техником и људима који су способни да бране своју земљу.

"Дошли сте на место где се показује колико се Србија воли. Добро дошли", поздравио је председник  Вучић новозапослене у Институту и оценио да је попуњеност у Војнотехничком институту (ВТИ) 73 одсто , да има места за нове раднике и инжењере, те да надлежни раде на томе да се створе услови у којима ће припадници војске бити задовољни и неће напуштати Војску Србије и земљу.

"Ми смо се поносили радом ВТИ и спремали смо, иако у технолошком заостатку у односу на друге, да због вредног и напорног рада тај заостатак ипак учинимо не тако великим и не тако непремостивим", навео је председник  Вучић и подсетио да је 2005. године  Институт остао без великог броја запослених. Он је поручио да Институт може слободно да тражи запошљавање још људи, као и да рачуна на много више новца од 15,9 милиона евра за које постоји договор.

"Без Војнотехничког института губимо тај централни нервни систем наше комплетне армије, њеног наоружавања, опремања и њене будућности", истакао је председник  Вучић.

Директор Војнотехничког института (ВТИ), пуковник Бојан Палковић је захвалио председнику Вучићу на подршци коју је пружио за развој наоружања и војне опреме, као и самог Института.

"Захваљујући Вашој подршци, донете су конкретне мере за побољшање статуса научноистраживачког кадра, што ће утицати на побољшање кадровске базе потребне за реализацију развојних пројеката у области наоружања и војне опреме, ново запошљавање младих инжењера и техничара, као и задржавање постојећег кадра на ВТИ", рекао је пуковник Палковић.

Београд, 14. август 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).