Председник Вучић посетио Нови Пазар

Вести

06.04.2020. - 13:46

Председник Вучић посетио Нови Пазар

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је Нови Пазар и најавио да ће, поред данас допремљених десет клиничких и три транспортна респиратора, новопазарска болница добити и пет неинвазивних респиратора.

Председник Вучић посетио Нови Пазар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник  Вучић је, током разговора са представницима локалне самоуправе у Новом Пазару, рекао да ће једног дана у том граду бити изграђен и клинички центар. Он је истакао да је Новом Пазару, после више деценија, стигла медицинска помоћ државе. 
 
"Дошао сам у Нови Пазар да кажем народу и Пазара и целе Рашке, и Сјенице и Тутина, да смо сви заједно у овој тешкој борби. Донели смо велику помоћ за Нови Пазар, донели смо на поклон, за сва времена, 10 капиталних клиничких респиратора и три транспортна респиратора за болницу. Донели смо 20.000 хируршких маски и 3.000 епидемиолошких маски, каљаче, капе, 250 скафандера. Желимо да људи у Новом Пазару знају да бринемо о њима и да водимо рачуна о њиховом здрављу. Моја молба народу у Новом Пазару је да буду дисциплиновани. Молим вас да останете код куће", поручио је председник  Вучић у обраћању после разговора у Новом Пазару. 
 
Председник Вучић посетио Нови Пазар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је рекао да су у Новом Пазару по први пут говорили и о ономе што ће се радити после епидемије, а то је пруга Пожега-Дуга Пољана, чиме би читав Пештер био повезан и са Београдом и са Сарајевом.  Он је истакао да је веома важно да се обезбеди добар транспорт до Новог Пазара и да ће се зато убрзати градња планираних путева, односно брзе магистрале између Пазара и Рашке и Kраљева.
Председник Вучић је навео да држава улаже више од 30 милиона евра у развој Новог Пазара. 
 
Председник Вучић посетио Нови Пазар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Говорили смо и о ономе што долази иза овога, о великим пројектима, спајању људи и економским резултатима. Овде живе добри и вредни људи који умеју да поштују помоћ. Хвала вам на гостопримству. Желим вам добро здравље и све најбоље и да се следећи пут видимо у бољим околностима“, поручио је председник Вучић. 
 
Нови Пазар,
6. април 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).