05.07.2018

Председник Вучић посетио погон Топле ваљаонице железаре HBIS GROUP Serbia у Смедереву

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас погон Топле ваљаонице железаре HBIS GROUP Serbia  у Смедереву и поручио да она до пре две године није имала перспективу, али да данас доприноси стабилном буџету Смедерева и запошљавању великог броја људи.

Председник Вучић је рекао да су сачували посао за више од 5.200 људи и да им је Србија на томе бескрајно захвална. Он је додао и да је, кроз разговор са запосленима, сазнао да су радници сада задовољни послом и сигурни у себе и бољу будућност Смедерева.

Председник Вучић је подсетио да је производња Железаре данас око 1.700.000 тона и да ће за две године бити највећа компанија по нивоу производње.  

„Само захваљујући том успеху град Смедерево има готово четири милиона евра у буџету“, рекао је председник Србије и захвалио кинеском амбасадору и председнику Кине на подршци Смедереву и Србији.

Директор  HBIS GROUP Serbia  Сихаи Сонг је захвалио председнику Вучићу на посети и на подршци коју су, као компанија, добили од њега лично и од  Владе Србије.

„Желео бих да захвалим и народу Србије на подршци коју смо осетили у протекле две године.  Као предузеће смо постигли напредак и наставићемо са инвестицијама како бисмо обезбедили стабилан посао за своје раднике, као и нова радна места“, истакао је директор Сихаи Сонг.