Председник Вучић посетио Прибој

Вести

12.01.2022. - 15:56

Председник Вучић посетио Прибој

Председник Републике Србије Александар Вучић започео је посету Прибоју обиласком Слободне зоне у том граду, као и турске компаније Flex academy, а након разговора са турским инвеститором најавио је да ће у том граду бити направљен још један погон.

Председник Вучић посетио Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Председник Вучић обишао је компанију Flex academy, турску компанију која на 20.000 квадратних метара пословног простора од 2017. године производи црева, челичне и пластичне водоводне цеви, и поручио представницима компаније да ће Прибој ускоро добити и гас. Ова турска компанија извози у земље ЕУ, Русију и САД. 
 
Председник Вучић  обишао је и фабрику породичне компаније Inmold, која је у систему дуалног образовања, где је поручио да је поносан што се показује да и наши људи могу да направе велики успех. Он је истакао да је та компанија на нивоу успешних немачких фирми. 
 
"Стварно је дивно, поносан сам што је једна породица ово направила. Питао сам да ли можемо да помогнемо овој фирми, јер помоћ оваквим српским пословним људима нема цену", рекао је председник Вучић и додао да су посебно богатство млади људи од 16, 17 и 18 година, који уче посао. 
 
Председник Вучић посетио Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић састао се данас и са представницима локалне самоуправе, политичких партија, привредницима и представницима обе верске заједнице у Прибоју. Он је захвалио владики Атанасију и ефендији Дудићу, као и другима из исламске и православне заједнице, који су га сачекали да разговарају. 
 
"Дошао сам да о неколико важних ствари причамо. У Прибоју смо урадили много. Пут до Кокиног брода се ради и завршиће се до маја, почетка јуна, те ће скратити пут до Нове Вароши, Златибора и Београда. То су велика улагања од око осам милиона евра, а значе Прибојцима више него било ком другом. Пре краја јесени довешћемо гас. Томе се радују сви у индустријској зони, али треба да се радују и грађани јер ће бити јефтиније грејање и привући иневстиције", рекао је председник Вучић и додао да је обишао две добре фабрике, од којих ниједна није постојала када је први пут долазио. Он је најавио обнову гимназије, Опште болнице у Прибоју  и Дома здравља, што ће коштати око 15 милиона евра. 
 
"То су велике промене, које свакоме у Прибоју живот значе. Моја молба је да  не направимо нешто чиме би зауставили тај напредак. Сувише смо мала земља да бисмо имали право на било какве сукобе. А добри и разумни, довољно смо велики људи да разумемо да само заједнички и уједињено, решавањем проблема, можемо земљу економски развијати. Идемо напред", поручио је председник Вучић и подсетио да је у Прибоју просечна плата била 250 евра, а данас је 450 евра и да мора да буде много већа. Он је замолио грађане за одговорност. 
 
Председник Вучић посетио Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Муфтија Исламске заједнице у Србији Мевлудин Дудић поручио је да ће та верска заједница учинити све да муслимани у овом граду и региону поштују државу Србију и додао да верска заједница и они који су у Божјој служби на одређени начин сносе део одговорности за стање до којег је дошло у Прибоју, када је реч о подигнутим тензијама у међунационалним односима. 
 
"Наставите да поштујете генерације верника који ће градити, а не разваљивати, волети, а не мрзети, који ће добрим узвраћати добро", рекао је муфтија Дудић. 
 
Владика милешевски Атанасије поручио је данас, у разговору са председником Вучићем и представницима локалне самоуправе и Исламске заједнице у Прибоју, да је важна изградња путева и фабрика, али пре свега изградња човека и заједнице људи, позивајући се на речи патријарха Павла да само ако сви будемо сарађивали, без обзира на разлике, можемо да победимо кризу. Владика је захвалио председнику Србије на доласку у Прибој, додајући да је данашњи састанак у том граду "добро сабрање, са добрим намерама". 
 
Председник Вучић посетио је и Хасан-агину џамију, где је разговарао са ефендијом Харуном Еминагићем и грађанима Прибоја. 
 
Председник Вучић посетио Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Морамо да живимо заједно. Нападаће ме Бошњаци, рећи ће да је то празна прича и бајка. Није бајка, јер је ово земља Бошњака и Срба једнако. Никоме не може да припада, само  људима који овде живе. Ја сам Србин, председник Србије, и наравно да волим Србе, али не могу да замислим да Прибој буде без Бошњака. Неће ни бити, јер они имају иста права. Могао бих да причам о стотину неправди према српском народу, али хоћу да се ставим у ципеле других. Молим и друге да се ставе у наше, јер само тада ћемо имати нормалну ситуацију. Дивно ми је почео дан у фабрикама. Прибој ће имати све више прихода. Када путеве урадимо, урадићемо друге, а добио сам већ списак нових. Верујем да је присуство највиших црквених великодсотојника овде знак колико су мир и суживот битни. Само уједињени можемо да гурамо Прибој напред", истакао је председник Вучић и апеловао да се грађани Прибоја боре заједно и покажу да је то место заједничког живота, у којем могу сами да решавају проблеме. 
 
„Држава по питању очувања мира и стабилности неће имати милости“, поручио је председник Вучић у разговору са грађанима и нагласио да је Прибој испит на коме ћемо показати јесмо ли људи или нисмо. 
 
Председник Вучић завршио је данашњу посету Прибоју обиласком манастира Светог Николе у Прибојској бањи. 
 
Председник Вучић посетио Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„У време Божића је посебно лепо. Оно што је за мене важно јесте да ћемо много да уложимо у инфраструктуру, да видите будућност за ову дивну децу, да повећавамо плате. Спремни смо да још више помогнемо. За нас је важно да чувамо мир и градимо односе са нашим комшијама. Ја могу само да кажем да ће Србија још много да улаже у решење свих проблема који овде постоје. Предивно се овде осећам“, рекао је председник Вучић. 
 
Прибој, 12. јануар 2022. године
 
 
 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).