Председник Вучић посетио Пуковац и Гаџин Хан

Вести

27.04.2021. - 14:29

Председник Вучић посетио Пуковац и Гаџин Хан

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас другу дозу вакцине кинеске компаније "Синофарм" у Здравственој станици села Пуковац, након чега је у Гаџином Хану одржао састанак са представницима локалне самоуправе Нишавског округа са којима је разговарао о новим пројектима и улагањима у овај део Србије.

Председник Вучић посетио Пуковац и Гаџин Хан

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник је овом приликом поразговарао са окупљеним грађанима како би саслушао њихове проблеме и питања, али и апеловао да се вакцинишу и нагласио да је вакцинација најбитнија за развој и раст економије.
 
„„Мислим да је најважније да се људи вакцинишу. Молим људе да буду обзирни и обазриви према свима другима, да воде рачуна о својим најближима, али и другим људима са којима долазе у контакт“, поручио је председник и додао да је уверен да ће грађани показати одговорност, како би земља могла да настави снажан тренд раста.
 
„Ми не можемо да разговарамо о расту, фабрикама, путевима и пругама ако имамо велики број заражених", рекао је председник Вучић и навео да се са унапређењем здравља људи, уједно убрзава и привредни живот у Србији. Председник је у том смислу додао да се у Рудној Глави, у којој се вакцинисао 6. априла, већ гради фабрика која би требало да буде отворена 28. јуна ове године.
 
Председник Вучић посетио Пуковац и Гаџин Хан

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник је истакао да држава данас има више новца него раније, највише у модерној историји српске државе, тако да верује да ће новац моћи да се уложи не само у реновирање и обнову, већ и у изградњу онога што је најбоље.
 
"Тренутно радимо три клиничка центра, 19 болница и велики број домова здравља у Србији", напоменуо је председник Вучић и додао да је у плану и реновирање Војне болнице у Нишу, истакавши да Ниш напредује много брже од очекивања.
 
„Ниш постаје најважнија раскрсница у овом делу Србије, након разорних година када се није ништа радило. Ниш ће бити и раскрсница свих пруга за цео Балкан", рекао је председник и најавио да ће сутра у Новом Саду бити постављен камен темељац за изградњу нове ковид болнице.
 
Председник Вучић посетио Пуковац и Гаџин Хан

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Говорећи о економским плановима за 2021. годину, председник Вучић је поновио да ће Србија настојати да превазиђе прогнозе Међународног монетарног фонда који је проценио да ће раст региона бити 4,4 одсто, а Србије 5 одсто, те нагласио да наша земља има за циљ раст од 6 одсто и више, чиме ће бити најбоља у региону, али и у еврозони.
 
„ММФ је смањио прогнозе раста еврозоне на 4,5. Ми нисмо задовољни са 5, ићи ћемо на плус 6, плус 6 и по", рекао је председник и додао да би то значило значајно повећање плата, пензија.
 
Председник Вучић је изразио посебну захвалност Народној Републици Kини, кинеском председнику Си Ђинпингу и кинеском народу због испоруке великог броја вакцина и додао да ће новоизграђена кинеска фабрика Шињу у Нишу бити отворена у мају или јуну, као и да ће запослити око 1.000 људи.
 
Председник Вучић посетио Пуковац и Гаџин Хан

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"То је одлична и важна фабрика. Има још инвестиција из Европе и Kине, тако да се вероватно у наредних месец и по дана видимо у Нишу", рекао је председник и додао да је данас у Гаџином Хану разговарао са представницимна локалних власти о томе шта све може да се уради за развој у Нишавском, Јабланичком, Топличком и другим окрузима.
 
„За нас је Гаџин Хан веома важан јер нећемо да се живот овде угаси. Желимо да напредујете, да имате сигуран посао и да можете да гарантујете будућност својој деци“, казао је председник Вучић на састанку са представницима округа и додао да се разговарало и о индустријској зони, као и о реконструкцији путева и другим пројектима од значаја за развој овог дела земље.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.