Председник Вучић присуствовао церемонији полагања камена темељца за изградњу фабрике електричних мотора јапанске групације NIDEC

Вести

10.12.2021. - 13:30

Председник Вучић присуствовао церемонији полагања камена темељца за изградњу фабрике електричних мотора  јапанске групације "NIDEC Corporation"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас церемонији полагања камена темељца за изградњу фабрике електричних мотора јапанске групације NIDEC Corporation и том приликом истакао да овај пројекат суштински мења позицију Србије и јача економију на најбржи начин.

Председник Вучић присуствовао церемонији полагања камена темељца за изградњу фабрике електричних мотора јапанске групације NIDEC

Фото: Танјуг / Ненад Михајловић

 
Председник Вучић је изјавио да ће фабрика групације NIDEC Corporation, као и фабрика гума јапанске компаније Toyo Tire у Инђији, бити завршене за годину дана, те да се завршетак тих фабрика поклапа са обележавањем 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и Јапана. Он је истакао да је долазак групације NIDEC Corporation фантастичан успех  за нашу земљу и да је било тешко довести таквог инвеститора, те да овакве компаније доносе најбољу и иновативну технологију. 
 
„Долазак компаније NIDEC значи да смо напредовали и да смо показали одговорно понашање према њиховој инвестицији. Још једна невероватна вест за Нови Сад и Војводину, огроман успех за нашу земљу“, истакао је председник Вучић и нагласио да све то говори о томе колико смо у последњих неколико година успели да направимо помак у конкретизовању односа Србије и Јапана, као и да данас постоји много више заједничких пројеката. Он је захвалио јапанском инвеститору на планираним улагањима, на томе што је Србија била њихов избор и пожелео много успеха и победа. 
 
Председник Вучић присуствовао церемонији полагања камена темељца за изградњу фабрике електричних мотора јапанске групације NIDEC

Фото: Председништво Србије

 
Председник и извршни директор NIDEC корпорације Ђун Секи најавио је ширење компаније у Србији и Европи, као и велика улагања у нашој земљи, што ће отворити велики број радних места. 
 
"Овде ћемо инвестирати огроман новац. Желимо да допринесемо развоју Србије. Наставићемо да растемо у будућности и зато нам је потребна нова локација. Желимо да се ширимо и у Србији и на европско тржиште и зато смо овде", нагласио је извршни директор јапанске корпорације Ђун Секи. 
 
Нови Сад,
10. децембар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).