Председник Вучић присуствовао церемонији поводом почетка радова на изградњи постројења за поправке компаније "MTU Maintenance Serbia"

Вести

05.07.2021. - 12:51

Председник Вучић присуствовао церемонији поводом почетка радова на изградњи постројења за поправке компаније "MTU Maintenance Serbia"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас церемонији поводом почетка радова на изградњи постројења за поправке компаније MTU Maintenance Serbia d.o.o ( део компаније MTU Aero Engines AG ) и поручио да ће та фабрика донети велике промене и пуно значити не само за Пазову, већ и Београд, Срем и целу Србију.

„Реч је о компанији која предњачи у авио - индустрији. Три године ми разговарамо о овоме и сањамо овај дан. Сваких пет дана смо пратили извештаје да видимо каква је ситауција са МТU – шта смо учинили и шта треба још да убрзамо“, навео је председник Вучић и додао да иза доласка таквог инвеститора у Србију стоји напоран рад. Он је истакао да  ће Нова Пазова, која има незапосленост испод пет одсто, додатно повећати запосленост, као и да ће имати много више прихода за изградњу путева и локалне и комуналне инфраструктуре. 
 
Председник Вучић присуствовао церемонији поводом почетка радова на изградњи постројења за поправке компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
МТU је центар који прави разлику и показује колико смо напредовали протеклих година. Kада од фабрике вунице дођете до највиших технолошких фабрика, као што је производња мотора, то показује квалитативну разлику коју смо успели да направимо“, објаснио је председник Вучић и пренео да су разговори са представницима МТU били интересантни, као и да је поносан што су немачки улагачи рекли да је Србија добила посао због своје посвећености. 
 
Председник Вучић присуствовао церемонији поводом почетка радова на изградњи постројења за поправке компаније

Фото. Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Донели су одлуку да то буде Србија зато што смо се ми борили за њих на дневном нивоу. Нама је било стало да МТU буде у Србији, да запослимо наше људе. Овде ће плате бити три пута веће од просечне плате у Србији. Овде ћемо запошљавати инжењере, али и људе који ће умети са техничком средњом школом да прикажу најбоље техничке способности“, рекао је председник Вучић и изразио захвалност немачкој Влади што је давала позитивне препоруке за улагања у Србију, а посебно министру привреде Петеру Алтмајеру на подршци нашој земљи.  Он је додао да ће деца у оквиру дуалног образовања моћи да науче како се ради у једној од технолошки супериорних компанија, на авионским моторима и машинама у авио - индустрији. 
 
„Ово је нешто за шта радите, за шта живите. Ово је велики поклон грађанима Србије од немачких пријатеља“, истакао је председник Вучић и поновио да ће  ова фабрика доприносити даљем развоју БДП-а, даљем убрзаном напретку Србије, њеном европском путу и целокупном развоју. 
 
Председник Вучић присуствовао церемонији поводом почетка радова на изградњи постројења за поправке компаније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Данас имамо 70.789 грађана запослених у немачким компанијама. Верујемо да тај број може рапидно да расте у будућности. И даље ћемо се борити за инвестиције из Немачке, и даље ћемо да живимо за овакве дане, радићемо даноноћно да привучемо још овако дивних инвеститора, који показују понекад за нас неочекивано поштовање према Србији. Нећемо да станемо, желимо да Србија буде још развијенија, да се још више приближимо Немачкој. Мислим да је то и ваш циљ и молим вас за подршку и убудуће. Данас имам добру вест за грађане. За неки дан, недељу очекујемо и званично, али по коначној прогнози - у другом кварталу очекујемо раст од 15 одсто. После 1,7 одсто у првом, то је 8,35 одсто на половини године. Мислим да ће мало која земља у Европи моћи да се мери са Србијом", поручио је председник Вучић у свом обраћању и нагласио да је такав резултат могућ захваљујући великим улагањима и високом нивоу страних инвестиција. 
 
Нова Пазова.
05. јул 2021. године
 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).