Председник Вучић присуствовао почетку извођења радова на Обилазници око Београда

Вести

24.07.2018. - 22:33

Председник Вучић присуствовао почетку извођења радова на Обилазници око Београда

Председник Републике Србије Александар Вучић  присуствовао је обележавању  почетка извођења радова на Обилазници око Београда и изразио уверење да ће највећи део робног транспорта, камионима, ићи преко наше земље, када завршимо овај пут.

Председник Вучић је захвалио  кинеским и азербејџанским компанијама које заједнички раде на овом пројекту.  Он је нагласио да је од огромног значаја за нашу земљу сваки изграђени километар, посебно Обилазнице, јер ће  олакшати живот житељима Раковице, Чукарице, Вождовца, Гроцке, а значајна је и за јужни Банат.

„Србија ће имати највише ауто-путева у региону, осим Грчке, која је и већа и добија велики новац из ЕУ, док ми све градимо сами, својим новцем, захваљујући реформама и паметној политици коју смо водили“, рекао је председник Србије.

Председник Вучић је упутио захвалност председнику и премијеру Народне Републике Кине, Си Ђинпингу и Ли Кећијангу, као и амбасадору те земље у Србији Ли Манчангу, уз речи да ће у Србији имати увек искреног пријатеља. Он је упутио речи захвалности и председнику Републике Азербејџан Илхану Алијеву, земље чија предузећа  учествују у изградњи путева у Србији.

Београд, 24. јул 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).