Председник Вучић присуствовао полагању камена темељца за изградњу фабрике гума "Toyo Tire"

Вести

15.12.2020. - 10:37

Председник Вучић присуствовао полагању камена темељца за изградњу фабрике компаније "Toyo Tire"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаној церемонији полагања камена темељца за изградњу фабрике гума јапанске компаније  "Toyo Tire" и истакао да је реч о инвестицији од огромног значаја, а да ће та компанија бити један од највећих извозника из Србије.

Председник Вучић присуствовао полагању камена темељца за изградњу фабрике гума 

Фото: Председиштво Србије / Димитрије Голл

 
"Извоз Тојо тајерса биће на нивоу од 240 милиона евра, и то ће бити један од најважнијих и најмоћнијих извозника са територије Србије", рекао је председник Вучић и додао да су то огромни подстицаји за развој српске економије, али још важније је, што после овог улагања, очекујемо и долазак нових јапанских компанија.
 
"Ово је толико вредна и важна ствар за Србију! То је инвестиција од 382 милиона евра, највећа јапанска инвестиција до сада у нашу земљу. Овде ће радити око 560 радника и ово доноси нову технологију, нови приступ и велику победу Србији! Ми данас у сред трећег таласа, када је најтеже, успевамо да поставимо камен темељац за "Toyo Tire" компанију и честитам свим људима у Србији! Прва фабрика "Toyo Tire" у целој Европи! Поносан сам што ће у Србији бити једна оваква фабрика, реномираног јапанског произвођача, са моћним и великим инвестиционим улагањем јер то је оно што остаје иза нас", рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић присуствовао полагању камена темељца за изградњу фабрике гума 

Фото: Председиштво Србије / Димитрије Голл

 
Он се захвалио свима у Јапану који су радили на томе, као и свима у нашој земљи који су, у жестокој конкуренцији, успели да се изборе за велику и моћну компанију.
 
"То није питање једног или два састанка, преговоре смо почели у мају 2017. године. Три и по године су трајали разговори и преговори да бисте једног гиганта довели у Србију, да имате овако важну инвестицију за Инђију, Војводину и целу Србију", рекао је председник Вучић и поручио је грађанима Инђије да је са овом фабриком "њихова будућност загарантована".
 
Председник Вучић присуствовао полагању камена темељца за изградњу фабрике гума 

Фото: Председиштво Србије / Димитрије Голл

 
Генерални директор корпорације"Toyo Tire" Такаши Шимицу изјавио је да ће градња те фабрике бити завршена до априла 2022. године.
 
"Пажљиво смо тражили локацију, конкуренција је била веома јака и нашли смо савршено окружење у Србији", казао је Шимицу и истакао да ће фабрика у Инђији снабдевати тржишта у Европи, на Блиском истоку, Африци и Северној Америци.
 
Шимицу је рекао да ће се у фабрици у Србији користити најновија технологија и производити најквалитетнији производи по најконкурентнијим ценама, као и на енергетски ефикасан начин.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).