Председник Вучић присуствовао свечаној седници Скупштине града Јагодине

Вести

17.10.2021. - 15:06

Председник Вучић присуствовао свечаној седници Скупштине града Јагодине

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаној седници Скупштине града Јагодине, која се одржала поводом Дана ослобођења града. Том приликом, председнику Вучићу додељено је звање Почасног грађанина града Јагодине.

"Дошао сам да бих вам рекао да признање које добијам није израз нечије моћи, већ израз моје понизности према вама, грађанима Јагодине и Поморавља, јер знам да морамо још много да урадимо. Хвала на гостопримству", поручио је председник Вучић грађанима Јагодине и додао да је држава уложила 20,3 милиона евра кроз субвенције у седам фабрика у Јагодини. Он је навео да се разговарало о опремању Барутане, што је део индустријске зоне, као и да ће држава, за почетак, издвојити 20,5 милиона евра за канализацију и комплетно пречишћавање отпадних вода. 
 
Председник Вучић је рекао да је просечна плата у Јагодини порасла за 48 одсто од 2012. године, али да је сада око 450 евра, што је ниже од републичког просека, због чега ће држава покушати да обезбеди инвестицију која неће бити радно интензивног карактера, већ компанија која ће запослити људе са високим образовањем. 
 
Председник Вучић присуствовао свечаној седници Скупштине града Јагодине

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Спремни смо још више да уложимо. Уверен сам да ћемо заједнички да урадимо много тога и направимо још лепше лице Јагодине и целог Поморавља", поручио је председник Вучић и додао да ће поред Јагодине ускоро пролазити и брза пруга која ће се градити од Београда до Ниша, што ће додатно ознажити цео Поморавски округ и привући стране инвеститоре. Он је најавио да ће се радити и комплетна реконструкција болнице у Јагодини. 
 
„Kада сањате велике снове онда можете много тога да урадите. Ми смо већ урадили Kлинички центар у Нишу, завршавамо у Војводини, али ми је важно да Јагодина има своју болницу, да људи не морају да одлазе у друга места да се лече. Имамо највеће плате у региону, а имали смо мале плате. За 7 година престигли смо Црну Гору, Босну и Херцеговину, Северну Македонију, Албанију по висини плате. Није најснажнији и најбољи онај који никада није пао, већ онај који је много пута пао и сваки пут устао“, истакао је председник Вучић.
 
Јагодина,
17. октобар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).