Председник Вучић присуствоваo свечаном отварању фабрике "BAS Boysen Abgassysteme d.o.o"

Вести

19.11.2021. - 13:59

Председник Вучић присуствоваo свечаном отварању фабрике "BAS Boysen Abgassysteme d.o.o"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању фабрике немачке компаније BAS Boysen Abgassysteme d.o.o, која спада у водеће светске произвођаче издувних система за аутомобилску индустрију, и поручио да су управо такве фабрике, у којима је процес рада роботизован и аутоматизован, потребне нашој земљи.

Председник Вучић присуствоваo свечаном отварању фабрике

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Ово је за наше унуке, за оне који долазе. Ово је најмодернија фабрика коју имамо у Србији данас, све је роботизовано и аутоматизовано. У Србији овако нешто није постојало. Разговарао сам и са радницима, из Суботице, Бачке Тополе, неки су из Пожаревца. У овој фабрици радиће 500 људи и ти радници су наш понос. Војводина мора да ухвати корак са Београдом, ако треба и да га престигне, мора да напредује“, рекао је председник Вучић и додао да су немачки инвеститори сигурни инвеститори, јер пружају додатну стабилност Србији. Он је истакао да је важно да Србија настави да привлачи инвеститоре и верује у себе и навео да наша земља, посматрано за 2020. и 2021. годину, може да буде најбоља у Европи по кумулативној стопи раста. 
 
Председник Вучић присуствоваo свечаном отварању фабрике

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Амбасадор Савезне Републике Немачке Томас Шиб је истакао да је нова фабрика у Суботици још један узорни пројекат неког немачког инвеститора и "симбол изузетних економских односа две земље". 
 
„Немачка предузећа су све активнија, а инвестиција су од 2000. године премашиле 3,5 милијарди евра. Немачка предузећа су створила на десетине хиљада радних места у Србији. Србија постаје све занимљивија за стране инвеститоре, посебно за аутомобилску индустрију, а кључ за развој српске привреде је потврђен и у белој књизи страних инвеститора“, навео је амбасадор Шиб. 
 
Суботица, 19. новембар 2021. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).