Председник Вучић присуствовао свечаном отварању фабрике компаније "ZF"

Вести

12.06.2019. - 12:35

Председник Вучић присуствовао свечаном отварању фабрике компаније "ZF"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је свечаном отварању фабрике за производњу делова и компоненти за ауто-индустрију, бродове и железницу немачке компаније "ZF", у оквиру Е-Mobility дивизије, у Панчеву.

Председник Вучић присуствовао свечаном отварању фабрике компаније

Фото Танјуг, Раде Прелић

 
“Данас је посебан и велики дан не само за Панчево и Јужни Банат, већ и за Војводину и целу Србију. Рекао сам и господину Ханкелу и господину Јоргу, док смо обилазили фабрику, да нису само они ти који живе за то, већ да за овакве дане живимо и ми“, поручио је председник Вучић и истакао да је данашње отварање фабрике немачке компанијеZF“  резултат рада свих државних органа Србије. 
 
„Ово је један од дана када показујемо резултате нашег рада. Људи знају да ова фабрика није никла из земље, већ је много тешког рада уложено у то. Ја сам захвалан свима који су се трудили, сви смо урадили велики посао и данас морамо да се поносимо овом великом фабриком“, истакао је председник Вучић и  нагласио да немачке компаније запошљавају 58 013 људи у Србији. 
 
Председник Вучић присуствовао свечаном отварању фабрике компаније

Фото Танјуг, Раде Прелић

 
„Овде није реч само о давању посла, већ о томе да у Србији имамо најсавременију производњу. Овај ротор и статор, што видите овде, то ће се уграђивати у електрични Волво. То се, од сада, производи у нашем Панчеву“, рекао је председник Вучић. 
 
Панчево, 12. јун 2019. 
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.