Председник Вучић присуствује конститутивној седници поводом формирања Националног тима за препород села Србије

Вести

13.06.2019. - 12:12

Председник Вучић присуствовао је конститутивној седници поводом формирања Националног тима за препород села Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је конститутивној седници поводом формирања Националног тима за препород села Србије, којом председавају министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић и академик Драган Шкорић, председник Академског одбора за село Српске академије наука и уметности.

Председник Вучић присуствује конститутивној седници поводом формирања Националног тима за препород села Србије

Фото Танјуг, Сава Радовановић

"За Србију је село од пресудног значаја и све што смислите да треба да се уради, подржаћемо“, рекао је председник Вучић на свечаној седници и додао да држава сада може много више да помогне развој села него раније, због стања финансија и развоја економије. Он је истакао да се не могу зауставити људи који желе да живе у граду, али да је питање развоја села у Србији од националног и безбедносног значаја. 
 
„Ако погледате нашу границу према Бугарској, на одређеним местима, до 60 км дубоко у нашу територију, нема ни хиљаду људи. Ако погледате румунску границу, имамо десетине квадратних километара на којима не живи више од пет хиљада људи“, објаснио је председник Вучић.
 
"Причамо да нас је 7,3 милиона, али очекујте да се 2021. године запрепастимо када будемо видели да нас је у Србији 6,4 милиона, што је наша последња процена. Тај број људи драматично опада из дана у дан“, навео је председник Вучић и додао да се Србија суочава са депопулизацијом становништва, па губимо и село и људе.
 
"Да не кажем да то руши одбрамбене капацитете Србије и све што овај Национални тим буде могао да уради, Србија, Влада Србије, парламент и ја, као председник, ћемо максимално помоћи и финансијски подржати“, поручио је председник Вучић и додао да зна да резултати никада не могу да буду идеални, због парадокса и контрадикторности које постоје, али да ће држава подржати све што је важно за обнову села и пољопривреде, као и села у целини, јер тиме доприносимо здрављу, напретку и обнови Србије у сваком смислу.
 
Београд, 13. јун 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).