Председник Вучић присуствовао је обележавању почетка радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“

Вести

18.06.2019. - 13:29

Председник Вучић присуствовао обележавању почетка радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас обележавању почетка радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“ и поручио да му је част што отвара радове на градњи једног велелепног здравственог објекта, који ће бити од огромног значаја за целу Србију, али и за регион.

Председник Вучић је изразио уверење да ће посао бити завршен за око две године и да ће Институт  грађанима пружити боље здравствене услуге, а тиме и бољи животни стандард. 
 
"Дедиње 2 биће још један бисер у ланцу медицинских и здравствених објеката које градимо и изградили смо у последње време, на понос генерација које долазе и нас који смо у томе учествовали", рекао је председник Вучић и навео да ће у Дедиње 2  бити уложено готово 43 милиона евра и да се пројекат ради у сарадњи са Развојном банком Савета Европе. 
 
"То је велики изазов и резултат државе и то је нешто чиме треба да се поносимо", истакао је председник Вучић и додао да је сигуран да ће сви постојећи проблеми бити решени, јер држава никоме не дугује ништа.  
 
Председник Вучић присуствовао је обележавању почетка радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“

Фото Танјуг, Раде Прелић

 
Председник Вучић је захвалио свима који примећују да се ствари у српском здравству мењају и да је изграђено или се гради све што није урађено у последњих 40, 50 година – од КЦ Ниш, КЦС у Београду, до изградње најмодернијег Клиничког центра у Војводини и у Крагујевцу, уз обнову бројних болница, домова здравља и других обејеката, као и уз куповину најмодерније опреме. 
 
Он је упозорио на то да ће земља имати све мање становника, као и све у региону, па ће једина могућност бити да се добро ради, како би се привукли сви из региона да дођу код нас. 
 
"И зато ваш Институт мора да буде најбољи, ако желите да имате пацијенте. Данас је гужва, али за три,четири године је неће бити. Биће је само ако други људи из региона буду желели да дођу. Само ако будете имали најбоље лекаре, медицинске сестре, да људи буду сигурни у ваше руке и знање", поручио је председник Вучић и пожелео успех у даљем раду запосленима у Институту Дедиње. 
 
Београд, 18. јун 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).