Председник Вучић са децом са севера Косова и Метохије

Вести

07.07.2019. - 13:35

Председник Вучић са децом са севера Косова и Метохије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас децу из основних школа са севера Косова и Метохије.

Председник Вучић са децом са севера Косова и Метохије

Фото Танјуг, Раде Прелић

 
„Београд је увек био и увек ће бити ваш главни град. Ипак, моја најважнија порука је да учите и будете вредни, слушате родитеље, радите и верујете у себе. И да се борите да останете и опстанете на Косову и Метохији, и у Ибарском Колашину и у Звечану и другим местима", поручио је председник Вучић основцима са севера КиМ, које је угостио на Андрићевом венцу.
 
Председник Вучић је изразио задовољство што је у школе на Косову и Метохији уписано више српске деце него претходне године и да у Косовској Митровици, на пример, има више уписане деце у првом уписном року, а да ће их бити још више после другог уписаног рока. 
 
“Желимо да наш Универзитет у Митровици напредује. Имаћемо значајна улагања свуда на Косову где живе Срби. Након свих улагања, живот у тим областима више неће бити исти“, рекао је председник Вучић и истакао да знање нико не може да им отме. 
 
Београд, 07. јул 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).