gol4152.jpg

Вести

03.02.2022. - 13:37

Председник Вучић са Новаком Ђоковићем

Председник Републике Србије Александар Вучић угостио је данас најбољег тенисера света Новака Ђоковића и том приликом му захвалио што на сваком кораку часно и храбро представља своју земљу.

Председник је истакао да ниједан од бројних званичника које је угостио у Председништву није изазвао толику пажњу медија као Новак, што је показатељ његове величине и значаја за наш народ.
 
gol4378.jpg

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Велико вам хвала што сте данас овде и што показујете поштовање према својој земљи, као што сте увек били уз свој народ. Хвала вам што сте увек храбро представљали нашу Србију, као и на великој борби коју сте показали у Аустралији“, рекао је председник и додао да се током немилих догађаја у Аустралији чуо са првим тенисером света и позвао га да се врати кући.
 
„Видео сам колико је упоран, колико је желео да игра, да на спортском плану покаже колико је бољи и колико је спреман да се бори, не само за себе, већ и за своју земљу”, рекао је председник Вучић и изразио спремност државе да улаже у тенис како би се помогло новим генерацијама спортиста.
 
gol4438.jpg

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
“Као држава смо спремни да помогнемо ауторитетом, угледом и радом и допринесемо развоју тениског спорта у земљи, како бисмо у будућности имали неке нове клинце, који ће се борити за нашу тробојку, грб и Србију. Имамо више финансијских могућности да тако нешто и остваримо”, закључио је председник Вучић.
 
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић захвалио је председнику на топлој добродошлици,  гостопримству и подршци коју му је пружио током догађаја у Аустралији.
 
gol4439.jpg

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
“Иако сам био сам у притвору, суочен са много проблема и изазова, нисам се осећао усамљено, јер сам имао подршку породице, пријатеља, али и читавог српског народа, добронамерних људи из региона и света, који су покушали да ми олакшају ситуацију у којој сам се нашао”, истакао је Ђоковић и додао да ће се у наредним данима обратити медијима у вези са последњим догађајима на турниру Аустралиан Опен.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).