rusi_velika.jpg

Вести

09.11.2018. - 20:52

Председник Вучић са руским спортистима Александром Карељином и Александром Поповим

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са једним од најбољих рвача свих времена, а сада послаником у Руској думи, Александром Карељином и некадашњим светским и олимпијским шампионом у пливању Александром Поповим.

Председник Вучић је рекао да посета руских спортиста представља велику част за њега и поручио младима у Србији  да би требало да се угледају на такве људе и спортске величине. Он је навео да су Карељин и Попов вероватно међу десет најбољих спортиста свих времена на свету и додао да је Карељин само у 2 меча био поражен, и то грешком, а да је у 800 мечева победио, док је Попов у Атланти и Барселони освојио много медаља.

Председник Вучић је истакао да Србија жели да, по разним основама, сарађује са њима и подсетио да Карељин има и значајну политичку каријеру, односно да је истакнути члан Јединствене Русије, са којом постоји изражена сарадња.

"Никако не бих волео да за противника имамо Карељина, зато ћу за себе и Србију да се потрудим да их имамо на својој страни. Поносан сам на чињеницу да они воле Србију и надам се да ће чешће долазити у Србију и имати више идеја о нашој блиској сарадњи", навео је председник Вучић и замолио  руске спортисте да помогну српски спорт, и рвање и пливање, како би и српски спортисти освајали медаље, како су то они својевремено чинили.

"Наши рвачи у грчко-римском стилу су веома успешни, освајамо све више медаља, правимо им нови центар у Београду и држава све више улаже. Имамо дивне момке – рваче у грчко-римском стилу, али треба нам да појачамо слободни стил", изјавио је председник Србије.

Александар Карељин је захвалио председнику Србије што је одвојио време да се састане са њима.

"То за нас значи солидарност и пријатељство. Код нас рвача постоји уверење да у животу имамо пријатеље, а на терену противнике", рекао је Карељин и најавио да ће се 7. децембра у Новосибирску одржати "Турнир пријатељства", где ће, осим спортских такмичења, бити одржан широк спектар догађаја.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).