Председник Вучић свечано отворио 141. Скупштину Интерпарламентарне уније

Вести

13.10.2019. - 21:33

Председник Вучић свечано отворио 141. Скупштину Интерпарламентарне уније

Председник Републике Србије Александар Вучић вечерас је свечано отворио 141. Скупштину Интерпарламентарне уније (ИПУ), која ће трајати до 17. октобра и окупиће 2 000 учесника из око 150 земаља.

Председник Вучић свечано отворио 141. Скупштину Интерпарламентарне уније

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Добро дошли у Београд! Поносан сам што сте сви у Београду, у Србији. Чини се да је Србија једина земља која данас у Европи може да организује овакво заседање, зато што у свим осталим постоје некакве блокаде, препреке. Код нас, у Србији, нема препрека за било кога од вас. Ми смо слободна, суверена и независна земља која жели да са свима гаји пријатељство. Зато, добро дошли у Србију и осећајте се овде као код куће“, поручио је председник Вучић обраћајући се уваженим званицама.
 
Председник Вучић је истакао да нема веће вредности од слободе и подсетио присутне на стварање Интерпарламентарне уније. 
 
Председник Вучић свечано отворио 141. Скупштину Интерпарламентарне уније

Фото: Председништо Србије / Димитрије Голл

„Овај скуп, данас, један је од најзначајнијих догађаја у нашој савременој историји. То није само сведочанство о утицају ИПУ, већ о нечему још важнијем, колико је некада мало потребно да би се остварили велики снови. Битно је да са тим сновима никада не престајемо. Свет дијалога, свет компромиса, свет мира јесте могућ. Парламент је створен да би људи своје несугласице решавали дијалогом, да би установили правила и осигурали једнакост и исте шансе у сваком друштву. Ми, мали народи, понекад смо ускраћени и за правду и за новац. Понекад се чини да смо изоловани, али слободарски део света се буди. Људи поново осећају да су независност, сувереност и слобода одлучивања нешто због чега се вреди борити. Добро дошли у Србију! Надам се да ћете имати прилике да видите да у Србији живе људи који вас искрено воле и никада пријатељима не окрећу леђа“, рекао је председник Вучић.
 
Београд, 
13. октобар 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).