Путин и Вучић састанак Москва мај 2018

Вести

08.05.2018. - 22:44

Председник Вучић у дводневној посети Москви

Председник  Републике Србије  Александар Вучић састао се данас са председником  Руске Федерације Владимиром Путином  у  Москви.

Председник Вучић је захвалио на топлом пријему и честитао председнику Путину на изванредној победи на председничким изборима.
 
"У име грађана Србије захвалио бих се на подршци коју сте увек пружали Србији у тешким тренуцима. Као што знате, у међународним односима ништа не траје краће од захвалности, али српски народ никада неће заборавити много пута исказану подршку Русије", изјавио је српски председник.
 
Председник Вучић је рекао да се Србија показала као веома поуздан партнер Руске Федерације и да, у тренуцима који нису увек били лаки за Русију, никада није ишла против интереса Русије и руског народа, изразивши  наду да ће две земље имати прилику да повећају и побољшају сарадњу у свим областима у наредном периоду.
 
"Веома ми је драго што сте у Москви и то поводом који је веома значајан и за Русију и за Србију, поводом завршетка Другог светског рата или Великог отаџбинског рата, како га ми зовемо", рекао је председник Путин.
 
Према његовим речима, у историјском сећању два народа безусловно су сачуване славне странице историје Србије и Русије, које су се заједнички бориле против заједничког непријатеља.
 
"Ове године се обележава и 180 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Русије. Робна размена између наших земаља прошле године је порасла 23 одсто и веома сам задовољан што вечерас можемо, пре сутрашњих свечаности, да у неформалној атмосфери разговарамо о читавом комплексу наших односа", закључио је председник Путин.
 
Председник Вучић је први страни лидер са којим се руски председник састао након инаугурације, свечаног почетка новог шестогодишњег мандата на тој функцији,  а сутра ће присуствовати војној паради поводом Дана победе над фашизмом и учествовати у маршу „Бесмртни пук“.
 
„То је показатељ искреног и отвореног пријатељства које постоји између Србије и Русије. То што смо баш на данашњи дан позвани у Москву и што уживамо овакво гостопримство председника Путина, представља велику част за Србију ", истакао је председник Вучић. 
 
Москва, 08. мај 2018. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).