tjendjin_velika.jpg

Вести

19.09.2018. - 23:24

Председник Вучић у Тјенђину

Председник Републике Србије Александар Вучић  састао се данас, у Тјенђину, са гувернером провинције Хебеј Суом Ђином и представницима компаније HBIS, која је власник Железаре у Смедереву.

Председник Вучић је изјавио да му је драго што Железара сада добро ради, што је повећала капацитет производње за 30, а профит за 39 одсто, и додао да је на састанку са председником Си Ђинпингом највише пажње посвећено управо Железари, односно да је председник Си о њој говорио као о нечему што доживљава и емотивно, а не само као економски пројекат.

Гувернер провинције Хебеј СуЂин је истакао да је заједнички циљ добро пословање Железаре Смедерево, а у будућности и изградња индустријског парка.

У присуству председника Републике Србије, потписани су Меморандум о разумевању о кинеско-српском индустријском парку у Смедереву са провинцијом Хебеј и Протокол о разумевању Министарства привреде и компаније HBIS.

Председник Вучић присуствовао је данас и отварању Светског економског форума под називом „Годишњи састанак нових шапиона“, познатијег као „Летњи Давос“,  и том приликом се састао са оснивачем  Форума Клаусом Мартином Швабом, као и са председником Светског економског форума Бергеом  Брендеом.

Тјенђин, 19. септембар 2018.

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.