Посета председника УАЕ

Вести

10.10.2022. - 23:31

Радна посета председника УАЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Уједињених Арапских Емирата, Његовим височанством шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, који борави у једнодневној радној посети Београду.

Након свечаног дочека испред Палате Србија, председници Вучић и Ал Нахјан разговарали су о унапређењу политичке и економске сарадње, реализацији раније договорених пројеката, као и о ситуацији у свету, геополитичким изазовима, кризи на енергетском тржишту и свеобухватном стратешком партнерству.
 
Посета председника УАЕ

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Разговарали смо о целокупној ситуацији у Украјини и региону. Упознао сам га са тим шта се очекује од Србије са Запада, и под каквим је све притисцима. Реч је о великом пријатељу наше земље и захвалан сам му на сваком виду помоћи и подршке. Милијарда са стопом од 3 одсто је у оваквим условима готово невероватна за нашу земљу”, рекао је председник Вучић додајући да се нада новим инвестицијама УАЕ у Србији.
 
Посета председника УАЕ

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Разговори двојице званичника и делегација обе земље настављени су на свечаној вечери коју је председник Вучић приредио у част госта из УАЕ.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).