Вести

31.12.2017. - 14:00

Разговор са бугарским премијером Бојком Борисовом

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са бугарским премијером Бојком Борисовом, коме је честитао наступајућу Нову годину и пожелео успешно председавање Европској унији, прво откако је Република Бугарска постала чланица ЕУ.

Председник Вучић је захвалио премијеру Борисову на подршци Бугарске европском путу Србије. Он је рекао да очекује да током следеће године Србија оствари велики напредак у преговорима о приступању Европској унији, као и да је уверен да и даље може да очекује велику подршку Бугарске. Председник Вучић је посебно захвалио на томе што ће бугарско председавања ЕУ бити веома посвећено европској перспективи Западног Балкана, доприносећи на тај начин јачању стабилности и сарадње у региону. Председник Србије је зато у разговору истакао значај одржавања Самита ЕУ – Западни Балкан, који Бугарска организује у мају.
 
Председник Вучић и премијер Борисов су разговарали и о наставку билатералне сарадње Србије и Бугарске, посебно о конкретним пројектима који доприносе инфраструктурном и енергетском повезивању двеју земаља.
 
Бeоград, 31. децембар 2017. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).