07.12.2017

Састанак са амбасадором Велике Британије Денисом Кифом

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Велике Британије Дениса Кифа, са којим је разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону.

Фото Танјуг, Раде Прелић

Председник Вучић је, у светлу регионалних односа, још једном истакао да је приоритет Србије да одржи мир и стабилност на Западном Балкану. С тим у вези је изразио наду да ће следећи Самит Берлинског процеса, чији је домаћин Велика Британија, значити корак напред за регионалну сарадњу. Амбасадор Киф је истакао да Велика Британија жели да на дневном реду Самита буду теме које ће допринети бољем повезивању региона, али и његовој већој безбедности.

Двојица саговорника су истакли и значај вођења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, који је иницирао председник Вучић.

Тема сусрета било је и јачање билатералних и економских односа, као и снажење односа по питању безбедности и заједничке борбе против тероризма.

Амбасадор Киф је обавестио председника Вучића и о току преговора о изласку Велике Британије из Европске уније и нагласио да то не умањује подршку европском путу Србије.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
07. децембар 2017.