tan2018-2-20_10225761_0.jpg

Вести

20.02.2018. - 14:14

Састанак са делегацијом Националног савета хрватске националне мањине у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Националног савета хрватске националне мањине у Србији, коју је предводио председник савета Томислав Жигманов.

На састанку, који је протекао у конструктивној атмосфери, се разговарало о конкретним мерама за побољшање живота припадника хрватске националне мањине у Србији као и интензивирању сарадње.
 
Договорена је подршка Републике и АП Војводине, као и градова Нови Сад и Суботица, у реализацији пројеката у области инфраструктуре, културе и образовања, који, између осталог, обухватају Кућу Бана Јелачића на Петроварадину, Дом културе у Таванкуту као и отварање одељења у Средњој медицинској школи у Суботици.
 
Састанку су присуствовали председник Владе АП Војводине Игор Мировић, државни секретар у Министарству спољних послова Немања Стевановић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, градоначелник Суботице Богдан Лабан и чланови Националног савета хрватске националне мањине Дарко Сарић Лукендић и Дарко Баштовановић.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
Београд, 20. фебруар 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).