fra_velika.jpg

Вести

11.09.2018. - 12:53

Састанак са француским сенатором

Председник Републике  Србије Александар Вучић састао се данас са француским сенатором Оливијеом Кадиком, са којим је разговарао о економским и регионалним питањима.

Председник Вучић је, на заједничкој конференцији за новинаре са сенатором Кадиком, изјавио да би дугорочни мир и стабилност били од огромног значаја за бољи живот грађана и економије региона, као и улазак Србије и других земаља Западног Балкана у ЕУ.

"Разговарали смо о свим важним регионалним питањима, дијалогу Београда и Приштине, колико је потребно и лековито било за све нас да имамо дугорочни мир, стабилност који би значили боље животе, економије, улазак и Србије и других земаља у ЕУ. Добили смо пуну подршку сенатора Кадика на путу европских интеграција", нагласио је председник Србије.

Председник Вучић је навео да је данас, много више него икада раније, разговарао са сенатором Кадиком о економији и економским односима две земље и истакао  да је улагање француске компаније "Ванси", која управља београдским аеродромом, веома важно, јер  представља огроман подстицај за друге француске инвеститоре. Он је напоменуо да је Србија повећала трговинску размену са Француском у првих шест месеци за девет одсто и подсетио да је прошле године износила 995 милиона евра, изразивши уверење да ће свакако ове године прећи цифру од милијарду евра.

"Вечерашњи долазак унуке Франша Д' Епереа овде показује да поново правимо односе који су блиски и говоре о заједничкој будућности, а не само прошлости две земље", рекао је председник Србије.

Француски сенатор Оливије Кадик је истакао подршку Француске у решавању питања Косова и Метохије и додао да се изузетно цене напори које Србија улаже на путу ка ЕУ.

"Ако ЕУ остави Балкан ван својих груди, мислим да ће остати без срца. Чекамо вас сви са великим нестрпљењем", поручио је сенатор Кадик и додао да је све више француских фирми које инвестирају у Србију, што у неком претходном периоду није био случај. Он је  рекао да је у последњих осам месеци осам компанија из Француске започело своје пословање и нагласио да су све оне 100 одсто задовољне и да су направиле одличан посао доласком у Србију.

„То је оно што даје наду, али и даје потврду и подршку привреди Србије“, закључио је сенатор Оливије Кадик.

Београд, 11. септембар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).