12.04.2018

Састанак са министром европских и спољних послова Републике Француске

„Србија и Француска су истински пријатељске земље, а трговинска размена и економска сарадња су на све вишем нивоу“, изјавио је председник Србије Александар Вучић после састанка са министром европских и спољних послова Републике Француске Жан-Ивом Ле Дријаном.

Председник Вучић је истакао да је прошле године трговинска размена била готово милијарду евра, да је у прва два месеца ове године достигла повећање осам одсто и изразио наду да може да буде и много више.

Он је нагласио да је Француска један од најзначајнијих инвеститора у Србији, а да компаније у француском власништву запошљавају у Србији 11.000 људи.

„Желимо да их буде што више“, рекао је председник Вучић и додао да смо посебно поносни на концесиони уговор са  „Vansijem“  за аеродром „Никола Тесла“, који је изузетно значајан за Србију и њене грађане.

Наводећи да је ово прва посета француског министра спољних послова од 2010. године, председник Вучић је захвалио Ле Дријану што је данас у Београду, посебно у тренутку велике светске кризе око Сирије.

„Србија и Београд су једино место у које министар Ле Дријан долази и на томе смо му захвални. Хвала њему, али и председнику Емануелу Макрону на тој одлуци“, рекао је председник Вучић.