Председник Вучић са политичким представницима Срба са Косова и Метохије

Вести

10.04.2019. - 21:15

Састанак са политичким представницима Срба са Косова и Метохије

Председник Републике Србије Александар Вучић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састали су се данас у Палати "Србија" са политичким представницима Срба са Косова и Метохије.

Председник Вучић је обавестио новинаре да се на састанку разматрало учешће Српске листе на изборима за општине на северу Косова и Метохије, које су приштинске власти најавиле за 19.мај. Он је истакао да се против Српске листе води жестока кампања и да је Србима са Косова и Метохије поручио да не дозволе Албанцима да са 0,1 одсто гласова изаберу њихове представнике, али и да они самостално треба да одлуче да ли ће на изборима учествовати.
 
Председник Вучић је потврдио да ће са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић 29. априла ићи у Берлин на разговоре са немачком канцеларком Ангелом Меркел и председником Републике Француске Емануелом Макроном. Он је додао  да ће разговарати и са председником Народне Републике Кине Си Ђинпингом и председником Руске Федерације Владимиром Путином, након чега ће саопштити план мера Републике Србије поводом ситуације на Косову.
 
"Тачно је 6 година откако Албанци своју једину обавезу из Бриселског споразума нису испунили. Формирали су војску Косова чак и супротно сопственом уставу. Донелу су платформу о дијалогу са Београдом. Да вас не подсећам на лажи о 20.000 силованих жена. Траже ратну одштету, компензацију за злочине“, навео је председник Вучић и истакао да се у последње време догађају још неке ствари, које показују да Косово и Албанија раде на уједињењу и то нескривено, пред очима међународне заједнице.
 
"И сви се праве да не виде, ћуте. Желе да укину Србима право на мишљење, другачији став, желе да постоје само Тачијева и Харадинајева истина", рекао је председник Вучић.
 
Београд,
10. април 2019. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).