24.05.2018

Састанак са председавајућим Комитету за спољне послове Европског парламента и известиоцем за Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас са председавајућим Комитету за спољне послове Европског парламента и известиоцем  за Србију Дејвидом Мекалистером. 

Председник  Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре,  након састанка,  рекао да ће Србија бити спремна да у сваком тренутку разговара о компромису, али да пре тога очекује испуњење Бриселског споразума.

"Даћу све од себе да се изборим против става 80 одсто људи који мисле да треба одржати замрзнути конфликт, јер ако буде одмрзнут, не желим да будем одговоран за нови сукоб. Нећу доносити одлуку против нашег народа. Стабилност је важнија од свега другог", рекао је председник Вучић.

Председник Србије  је захвалио европском  известиоцу Дејвиду Мекалистеру на томе што је био искрен у критикама, али и похвалама, јер је и у једном и другом нашао праву меру.

Председавајући Комитету за спољне послове Европског парламента и известилац за Србију Дејвид Мекалистер рекао је да се европски циљеви Србије остварују  и  изразио уверење да ће Србија наставити да има лидерску улогу у региону. Он је похвалио српску привреду рекавши да је економија наше земље сваког дана све боља и да је то успех одговорне власти , али  да владавина права мора бити даље оснажена да би земља постала привлачнија за инвеститоре који долазе у све већем броју.

"Желим да сваки пут разумем Србију све боље", поручио је Дејвид Мекалистер и додао да Србија мора да искористи замах јер  трајна стабилност захтева усредсређивање пажње на помирење и добре односе. Он је изјавио да је започео рад на новом извештају  и да се нада да ће Србија бити награђена за непрестани напредак.