tan2018-12-4_12225045_0.jpg

Вести

04.12.2018. - 17:10

Састанак са председницом Републике Српске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас  председницу Републике Српске Жељку Цвијановић, која му је пренела да је Србија била и биће ослонац том српском ентитету у Босни и Херцеговини.

„Захваљујући добрим економским резултатима, Република Српска може да очекује још већу помоћ од Србије“, изјавио је председник Вучић и честитао председници Цвијановић на избору за председника Републике Српске пожелевши јој много успеха у будућем раду на тој функцији.

"Желим да као председник Републике Српске чувате Републику Српску, да народ и грађани Републике Српске буду задовољни, да људи буду задовољни, срећни, богатији, али и радоснији, да буду свој на своме", рекао је председник Вучић и поручио да ће Србија увек поштовати Дејтонски мировни споразум, интегритет Босне и Херцеговине и интегритет Републике Српске у оквиру Босне и Херцеговине.

Састанак са председницом Републике Српске

Фото Танјуг, Димитрије Голл

"Са Републиком Српском не морам да говорим шта нас све везује, припадамо истом народу, али мислим да треба да гледамо у будућност, како да се убрзано развијамо  и градимо економске, културне и све друге односе, од инфраструктурних повезивања до већег броја инвестиција, и верујем да ћемо, као у прошлости, али овог пута убрзаним темпом, имати више успеха", истакао је председник Србије.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић је захвалила председнику Вучићу за свест коју показује према важности опстанка Републике Српске и поручила да ће у њој имати доброг сарадника.

"Имаћете доброг сарадника у мени. Умем да ценим заједничке вредности и трудићу се да увек заједно радимо, где год је то могуће. Разумем оптерећење које носи Босна и Херцеговина, али исто тако, сви са дужном пажњом треба да се опходимо према једној таквој ситуацији", рекла је председница Цвијановић и истакла да грађани Републике Српске виде Србију као "узданицу и најјачи ослонац". Она је додала да никада неће престати да цени то што је председник Вучић омогућио финансијску подршку Републици Српској, што је за Републику Српску значило спас.

"Бескрајно сам Вам захвална на томе и желим да захвалим у име грађана на свим дивним пројектима које сте реализовали у Републици Српској. Ви сте у име Србије и њеног народа, истог народа и братских веза, оставили неизбрисив траг тамо. Људи с поносом помињу и Ваше име, и ваше институције, и пројекте које сте тамо реализовали, а као што знате, доста њих носи управо и назив Србија", навела је председница Републике Српске и најавила покретање националног програма обнове Републике Српске додајући  да не сумња да ће подршка  доћи и од председника Вучића и од институција Србије.

Београд, 04. децембар 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).