Састанак са Доналдом Туском мај 2018

Вести

25.04.2018. - 22:01

Састанак са председником Европског савета

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Европског савета Доналдом Туском, са којим је разговарао о односима Европске Уније и Србије, евроинтеграцијама, регионалној сарадњи и инвестицијама.

"Захвалан сам нашем пријатељу Доналду Туску што је, само недељу дана после извештаја Европске комисије показао да је пријатељ наше земље и да можемо да рачунамо на подршку у даљим евроинтеграцијама", рекао је председник Србије.
 
Председник Вучић је навео да су он и председник Европског саветa, поред бројних конкретних пројеката, разговарали и о питању Косова и Метохије и истакао да можемо да прихватимо сваки компромис, али да не можемо да прихватимо понижавање Србије.
 
Председник Европског савета Доналд Туск рекао је да је главни разлог његове посете Београду припрема за Самит у Софији.
 
"Ваш председник је покретач економске интеграције овог региона. Захваљујући његовој иницијативи и одлучности, Самит у Софији биће посвећен  јачању привредне сарадње", додао је Доналд Туск и напоменуо  да се преко 60 одсто српске трговине одвија са ЕУ.
 
"Хтели бисмо да у будућности продубимо наше економске везе. Ми хоћемо да оснажимо сарадњу где ће она бити од највеће добробити, што подразумева и инвестирање у путеве, железнице, подразумева и више студентских и културних размена", рекао је председник Европског савета.
 
После заједничког сусрета, председник Вучић и председник Европског савета Туск  састали су се са председником Европске инвестиционе банке Вернером Хојером и присуствовали потписивању Финансијског уговора између Европске инвестиционе банке и контроле летења Србије и Црне Горе (СМАТСА).
 
Београд, 25.04.2018. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).