gol0597.jpg

Вести

14.04.2023. - 14:33

Састанак са председником Републике Српске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Републике Српске Милорадом Додиком, са којим је разговарао о актуелној ситуацији у региону, као и о другим важним питањима и конкретним пројектима, који ће бити размотрени на следећој заједничкој седници две Владе.

У обраћању медијима након састанка, председник Вучић је истакао да га је председник Додик упознао са својим виђењем стања у Босни и Херцеговини, те борби и покушајима Републике Српске да сачува своја права и обавезе из Дејтонског споразума. 
 
"Ми сматрамо да је Дејтонски мировни споразум суштина функционисања Босне и Херцеговине, разуме се, и Републике Српске, и увек ћемо подржати договор сва три конститутивна народа уз поштовање Дејтонског споразума", истакао је председник Вучић.
 
gol0736.jpg

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 
Председник је такође најавио да ће на следећој заједничкој седници Влада Србије и Републике Српске бити изнет предлог закључка о изградњи два меморијална центра - у Доњој Градини и у Београду, који ће бити посвећен сећању на страдање јасеновачких жртава.
 
Председник је посебно нагласио да је једна од важних тема састанка била и додатна помоћ општинама на територији Републике Српске и Федерације. 
 
gol0806.jpg

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 
„Ми ћемо поред општина које смо помагали, додатно помоћи и општине Соколац, Вишеград, Невесиње и Билећа“, најавио је председник Вучић и додао да је било речи и о стратешким пројектима и даљој сарадњи са Републиком Српском.
 
На крају обраћања, председник Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик пожелели су срећан Ускрс свим православним верницима.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).