Састанак са представницима свих здравствених и других институција које учествују у борби против корона вируса

Вести

26.02.2020. - 14:49

Састанак са представницима свих институција које учествују у борби против корона вируса

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима свих здравствених и других институција које учествују у борби против корона вируса и истакао да у Србији нема заражених корона вирусом, као и да је здравствени систем Србије потпуно спреман за случај евентуалне појаве вируса.

Председник Вучић је указао на појаву навода, на друштвеним мрежама, да је у Србији већ преминуло неколико људи од корона вируса, наводећи да је то апсолутна неистина и непотребно изазивање панике.
 
"Изложени смо кампањи лажи и неистина на друштвеним мрежама, од тога како је на Инфективној клиници умрло двоје људи, двоје на КБЦ Бежанијска коса, да људи иду у скафандерима... Нико није преминуо, нема смртних случајева, нема ни оних који су позитивни на корона вирус", рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић је истакао да су данас договорене конкретне мере превенције и хитне реакције свих надлежних органа у земљи, у случају појаве корона висура, па ће бити повећан број санитетског особља на граничним прелазима.
 
Састанак са представницима свих институција које учествују у борби против корона вируса

Фото Председништво/ Димитрије Голл

 
"На свим прелазима, посебно према Хрватској и Мађарској и на свим аеродромима, имамо санитетске тимове и појачаћемо их. Припремили смо све установе, објекте, собе за потенцијалне болеснике, као и све што је потребно да можемо да их излечимо. Никаквих проблема нећемо имати осим са намерним или случајним изазивањем панике која апсолутно није потребна", рекао је председник.
 
Такође, председник Вучић је пренео да су упутили молбу за две компаније у Србији које производе заштитну опрему, маске, да убрзају своју производњу те робе.
 
Председник Вучић је указао да се посебна пажња мора обратити на економију, јер се мора сачувати економска снага земље.
 
Састанак са представницима свих институција које учествују у борби против корона вируса

Фото Председништво/ Димитрије Голл

 
Председник Вучић је нагласио да ће током сутрашњег дана министар трговине Расим Љајић и председник ПКС Марко Чадеж разговарати са свим снабдевачима за територију Србије, са фирамама, компанијама, да никакве панике на тржишту не сме да буде.
 
"Важно је да се понашамо рационално", поручио је председник Вучић и позвао људе да слушају државне органе и стручњаке.
 
Председник Вучић је поновио да се ситуацијом баве најстручнији људи у земљи, и да нико не жели да каже да нема опасности, али да истовремено нико не жели да преувеличава ту опасност.
 
Састанак са представницима свих институција које учествују у борби против корона вируса

Фото Председништво/ Димитрије Голл

 
"Држава предузима све што треба да се предузме. Проћи ћемо ми и кроз ово. Суштина је само да све посматрамо на рационалан начин", рекао је председник Вучић.
 
Председник је замолио и медије да не дижу панику, иако је, каже, свестан, какве вести продају новине, јер нема потребе да се плаши народ и да се измишља и говори о катастрофалним последицама по здравље, ако то није истина.
 
Председник је навео да се нада да ће Србија из ситуације са вирусом изаћи без озбиљних последица.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).