tan2017-11-17_133557126_0.jpg

Вести

17.11.2017. - 14:25

Састанак са премијером Гвинеје Бисао Умароом Сисокоом Ембалоом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са премијером Гвинеје Бисао Умароом Сисокоом Ембалоом са којим је разговарао о односима две земље, економској сарадњи и регионалним питањима.

Председник Вучић је истакао да је Србија поносна на историју односа који датирају још из времена СФРЈ и нагласио да је неопходно радити на унапређењу односа у свим областима.

"Врата Србије су вам увек отворена и бићемо вам на располагању", нагласио је председник Вучић и додао да економска сарадња није развијена и да заостаје за потребама и потенцијалима обе земље. Он је истакао да су некада југословенске компаније биле веома активне у Гвинеја Бисау и да је Србија данас спремна на поновно успостављање пословних веза и јачање трговинске размене.

"Наша обавеза је да пронађемо старе пријатеље и надам се да ћете нас ускоро посетити јер би то допринело јачању наших веза", закључио је председник Владе Гвинеје Бисао Умар Сисоко Ембала.

Двојица саговорника разговарали су и о Косову и Метохији и очувању интегритета Републике Србије.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 17. новембар 2017. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).